Share
Evo šta ćemo gledati u drugoj sezoni serije “Mindhunter”

Evo šta ćemo gledati u drugoj sezoni serije “Mindhunter”

Sve što znamo o nastavku hit serije, sledećem slučaju i broju sezona!

Serija “Mindhunter” oduševila je ljubitelje proceduralnih trilera, a priča o začecima FBI “profiliranja” imaće još nekoliko sezona.

Netflix je nedavno objavio da uskoro počinje snimanje druge sezone, koju ćemo najverovatnije gledati ove jeseni.

U glavnim ulogama vraćaju se Džonatan Grof i Holt Mekalani kao Holden Ford i Bil Tenč, kao i Ana Torv u ulozi doktorke Vendi Kar. Očekuje se da će se vratiti i Kameron Briton, koji je ulogom ubice Eda Kempera “začarao” ljubitelje trilera.

Reditelj i producent Dejvid Finčer rekao je za “Bilbord” da će u drugoj sezoni biti promenjen i muzički “pravac” serije.

“Radnja druge sezone odvija se dve godine kasnije, i istraživaćemo ubistva dece u Atlanti između 1979. i 1981. godine. Dakle, lepo je što ćemo imati mnogo više afroameričke muzike. Muzička podloga serije će evoluirati, i naša ideja je da muzika ‘podržava’ radnju serije i menja se zajedno sa njom,” rekao je on.

U pitanju je niz ubistava afroameričke dece, tinejdžera i odraslih. Žrtava je ukupno bilo 28, najmlađa je imala samo sedam godina, a najstarija 28 godina. Uhapšen je i osuđen Vejn Vilijams, koji je u trenutku poslednjeg ubistva imao samo 23 godine. On danas ima 59 godina i još uvek tvrdi da je nevin.

Profajler Džon E. Daglas, autor knjige “Mindhunter” na kojoj je serija zasnovana, bio je uključen u ovaj slučaj i svojevremeno je zvanično ukoren zbog svog ponašanja tokom istrage. Daglas i dalje tvrdi da Vilijams nije bio “jedini ubica” u Atlanti, i da je možda samo nekolicina od 28 ubistava zapravo njegovo delo.

U vinjetama tokom prve sezone videli smo i neimenovanog ubicu, najverovatnije zasnovanom na “BTK” ubici Denisu Raderu. Glumac Soni Valičenti, koji igra tog neimenovanog lika u seriji, odbio je da potvrdi da li je njegov lik zasnovan na Raderu koji je ubio deset ljudi.

Serija će, inače, imati najmanje pet sezona!

“Ideja je da ih bude pet, lično sam pročitao plan na 60-70 strana koji u kratkim crtama opisuje razvoj radnje,” rekao je Mekalani za “Entertejment vikli”.

Podsetite se prve sezone.

mondo.rs

 

Leave a Comment