Share
Eyehategod i Bison na Massive Infection Festivalu vol. 2 u Vintageu

Eyehategod i Bison na Massive Infection Festivalu vol. 2 u Vintageu

Rezervirajte 9. i 10. svibnja za uskrsnuće Massive Infection Festivala (vol. 2) koji i ovog puta traje dva dana. Prvi dan u Vintage Industrial Baru predvode kumovi sludge i teških rifova – Eyehategod iz New Orleansa, koji prvi put stižu u Hrvatsku, a koncert će otvoriti zagrebački stoner/rock miljenici Killed A Fox. Drugog dana strmoglavit će vas kanadski stoneri Bison, a uvertiru će im dati zagrebačko-krčki rockeri Brain Production.

Eyehategod ili EHG krenuli su s radom 1988. godine i u ubrzo postali jedno od kultnih imena NOLA scene. Iako su doživjeli neke promjene u postavi, srž i dalje, nakon 25 godina drže gitarist Jimmy Bower (Blatant Frustration, Superjoint Ritual, Clearlight, Down, Crowbar, Corrosion of Conformity) i Mike IX Williams (Arson Anthem, Outlaw Order, The Guilt Of…, Corrections House), koji je nakon proteklih par godina i zdravstvenih problema, odlučno primio mikrofon u ruku i odlučio odraditi sve što može na pozornicama na kojima nije bio. Njihov zaštitni znak je zid mikrofonije i bolni vokali koji dočaravaju vibru mizantropije.

Killed a Fox nastao je krajem 2006. godine i dugo bio jedna od najbolje čuvanih tajni zagrebačke underground scene. Zvuk “lisice” mješavina je različitih alternativnih žanrova, a dečki sami za sebe kažu da jednako uživaju biti mračni i teški te brzi i energični.

Uz She Loves Pablo i MTDE, Killed a Fox tvori zagrebački kolektiv House of Pablo, čiji bendovi već dulje vrijeme pune velike klubove i dvorane u Hrvatskoj. Tvorci zvuka skriveni pod maskama ovog energičnog benda su Krešimir Sho KokićIvan Mioč i Pavle Gulić te karizmatični vokal Chris Ian, prilikom čijih moćnih vriskova publika rijetko ostaje ravnodušna.

Bison (prije poznat kao Bison B.C.) odličan je heavy stoner metal bend iz Vancouvera te djeluju od 2006. godine pod vodstvom gitarista i pjevača Jamesa Farewella.  Do promjene imena je došlo nakon što su potpisali ugovor s Metal Blade Recordsom pod imenom Bison B.C. , ali su ga promijenili kako ne bi došlo do “pravne” zabune obzirom da je u to vrijeme nekoliko drugih bendova koristilo to isto ime.

Asfalt i pozornice su djelili s bendovima poput 3 Inches Of Blood, Genghis Tron, Baroness, The Ocean Collective and Priestess, Coliseum, Weedeater, High on Fire.

Iz glavnog grada Danske stiže nam mračan, heavy i post-apokaliptičan LLNN koji se pojavio na glazbenoj sceni 2016. goine s albumom Loss, kojim su pokazali apsolutno sirovost, kao što je to napisao magazin Terrorizer. Ako volite erozivnu i abrazivnu atmosferu s distopijskim i apokaliptičnim glazbenim kulisama, ovi mračnjaci će vam se defnitivno svidjeti, a kad još navedenmo utjecaje koje naglašavaju: John CarpenterStanley Kubrick, Bladerunner…

Brain Production je zagrebačko – krčki peterac koji postoji od 2009. Krajem 2010. i početkom 2011. snimljen je prvi demo materijal, a u rujnu 2013. završen i izdan prvi album Osam s 12 autorskih pjesama. Krajem prošle godine izbacili su novi album Valovi u stijenu, kojeg su premijerno i prvi put načeli upravo na proslavi 5. rođendana Vintage Industriala krajem prošle godine.

Karte dan #1: 80/100 kn
Karte dan #2: 60/80kn
Festivalska karta: 120kn
Pretprodaja: VIB (Savska 160) & Dirty Old Shop (Tratinska 18)