Share
Fade Out predstavio debi singl “Sve, Sad & Odmah”

Fade Out predstavio debi singl “Sve, Sad & Odmah”

Fade Out, energični alternativno/stoner/garažni rock duo iz Arilja u Srbiji, objavio je prvi singl “Sve, Sad & Odmah”, kao i prateći videospot.

“Ovo je naš takozvani debi singl prvenac “Sve, Sad i Odmah”, snimljen u Beat Studiju u Bigzu.”

Režija i kamera – Ivan Stević, izvršni producent i montaža – Filip Paraskević ( SickTer ), glumac u spotu – Mario Stević.

Fade Out je alternativno-garažni rok duo iz Arilja ( Srbija), osnovan 2017 godine, ali s aktivnijim radom kreće krajem 2018.godine. Od početka orijentisani na autorski rad, kao i na minimalističku postavu bass + bubanj, grupa pored svojih stvari također svira i obrade stranih grupa koje se ne mogu čuti često u izvedbi lokalnih grupa, poput Royal Blood, MUSE, Queen of the Stone Age, Black Keys, Artic Monkeys, Kyuus, White Stripes…Uostalom, može se reći da se grupa ugleda na gore navedene grupe, a svoju glazbu opisuje kao “nešto novo i nešto neobično”.

“Prvu probu sećam se imali smo kod Vuje KBO u Kragujevcu, bili smo toliko glasni da je došao i rekao nam da mu je čaša pala sa stola” dodaje Vasilije.

“Odlučili smo da ostanemo u ovoj postavi, bas gitara + bubanj, to nam se pre svega svidelo zbog minimalističkog pristupa koji nas nije sprečavao da razvijamo i plasiramo naše ideje široj publici. Našu muziku karakteriše, kako mnogi kažu “nešto novo i različito”, ali svakako mi težimo da ljudima prenesemo dobru energiju tokom naših svirki.”

Fade Out iza sebe ima dosta nastupa u lokalnim mjestima i festivalima, istakli bi nastup na Festivalu „Maglenijada” # 7 kao predgrupa grupi ČBS i Ortodox Celtsima, gdje grupa nastupa po prvi put pred skeptičnom publikom od koje dobija sjajne kritike i nastavlja sa radom. Takodje ističemo Mini Festival u Kosjeriću kao predgrupa Iskazu i Spajzu. Početkom godine Fade Out posle samo par odsviranih svirki, odlazi po prvi put van zemlje. Na poziv ostalih bendova nastupa u Crnoj Gori,u Podgorici i Nikšiću,gde takođe dobija pozitivne kritike i vetar u leđa za daljim stvaranjem autorske muzike. Najveći uspeh benda je nastup na Exit Festivalu 2019, u sklopu Opens Play @ Exit.

Grupa planira da snimi i svoj prvi EP do kraja godine koji će biti najava za predstojeći album, pri čemu aktivno nastavlja da radi na svom muzičkom stvaraštvu.

“Svirali smo na lokalnim festivalima, ali smo čak i stigli i do Crne Gore posle par odsviranih svirki. Najveći uspeh nam je možemo reći svirka na Exit Festivalu 2019. Za kraj godine spremamo naš prvi EP.”

Bend čine Nikola Đukić (vocal/bass gitara) i Vasilije Đukić (bubnjevi/udaraljke), a više o grupi možete saznati na njihovoj Facebook i Instagram stranici, kao i na Bandcamp i Soundcloud nalozima.