Share
Faithless objavili novi album “All Blessed”, nakon deset godina pauze

Faithless objavili novi album “All Blessed”, nakon deset godina pauze

Britanski elektronski bend Faithless, izbacili su novi album deset godina nakon posljednjeg izdanja – ‘The dance’ iz 2010. godine.

Novi album, pod nazivom ‘All Blessed’ izašao je 24.10., a najavio ga je još ovoga ljeta singl ‘Synthesizer’.

Spot snimljen za ovu pjesmu prikazuje distopijski futuristički svijet u kojem su neboderi izgrađeni od tornjeva i sintisajzera.

‘U ovom problematičnom i sve nasilnijem svijetu album lirički pokušava prenijeti ono što je oduvijek bio manifest Faithlessa: budite svjesni, budite brižni, volite sebe kako biste mogli voljeti i druge i razumjeti tko ste, pri čemu nikad niste polemični, već – nadamo se – inteligentni i (povremeno!) inspirativni – ovo je glazba s osjećajem i riječi sa značenjem, kazali su.

O najavnom singlu još prije kazali su: ‘Ova nas je pjesma zapravo i navela na razmišljanje o novom albumu. Ljubavno pismo upućeno onome što radimo i glazbi koju stvaramo, a također i mali društveni komentar na našu opsesiju tehnologijom –  glazbeno je sve umotano u novu, toplu himnu u Faithless stilu’.

Jezgru grupe Faithless čine frontmen Maxi Jazz, multi instrumentalistica Sister Bliss, te producent Rollo.

Sister Bliss, koja je uz Maxi Jazz i Rollo dio originalne postave izjavila je kako je jako počašćena što ponovno ima priliku raditi unutar Fathless trija.

Iz potpune anonimnosti, u srpnju 1995. godine izbacuju prvi singl ‘Salva Mea’, koji završava na prvom mjestu američke dance liste, no uspjeh definitivno potvrđuju sa – ‘Insomniom’ s multi-platinastog albuma ‘Reverence’.

Par godina kasnije izlazi i druga plesna himna ‘God Is A DJ’, a 2001. i treća – ‘We Come 1’!

Hitovi su se slagali jedno za drugim a malo starije generacije sigurno znaju za ‘Mass Destruction’, ‘I Want More’, ‘Miss U Less, See U More’ i ‘What About Love’ i brojne druge hitove.

U Hrvatskoj su nastupali nekoliko puta, prenosi Zadarski.hr