Fauna grupa

Fauna objavila debi singl “Kaliko”

Novo ime na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni, grupa Fauna, objavila je tekstualni video spot za svoj prvi singl naslova “Kaliko”.

Osim na njihovom youtube kanalu, singl se može preuzeti sa službene bandcamp stranice benda po principu “plati koliko želiš”.

Fauna biografija (2019)

Osnovan i pokrenut kao duo projekt, Fauna od kraja 2017. radi na svojim nadolazećim pjesmama. Ime iza kojeg se kriju Iva Čupić i Kristijan Cindrić, dvojac je koji tvori osnovu i esenciju benda, a njihova je glazba kreativni odušak kroz koji izražavaju svoje misli, osjećaje i emocije. U pogledu žanrovskih odrednica, Fauna na domaću scenu donosi nešto potpuno novo, a istovremeno i nešto vrlo dobro poznato. Okviri su to nečeg što možemo nazvati sneni, art- ili psihodelični pop, ali iznad svega toga Fauna se uspijeva odvojiti te nametnuti svoju ideju i viziju.

Nakon što određeno vrijeme provode razvijajući ideje i u stvaranju pjesama samostalno, Cindrić kao autor glazbe i aranžmana te Čupić kao autorica tekstova i glavna vokalistica, uviđaju potrebu i prvenstveno izuzetnu priliku da svoj prvotni projekt prošire, kako bi pjesmama dali prostora i mogućnosti koje i zaslužuju. Za aranžmane koji postaju sve zahtjevniji i glazbu koja postaje višeslojna i progresivnija nije preostalo drugog rješenja te je bilo potrebno okupiti dodatne ljude i stvoriti pravi bend.

Tako se tijekom 2018. godine autorskom duetu Fauna pridružuju još i Mirna Čupić (vokal, gitara), Beata Grobenski (gitara) te Matko Podobnik (bubnjevi), čime se cijela ideja i sva nastojanja upotpunjuju. Nakon nekoliko mjeseci proba i uvježbavanja autorskog materijala, bend počinje raditi na snimanju i produkciji glazbe. Prvi rezultati vidljivi su danas u obliku pjesme odnosno prvog pravog studijskog singla “Kaliko”. Kakva će iznenađenja i kakve će nam nove pjesme donesti u budućnosti, imat ćemo priliku saznati uskoro.

Foto: Denis Komljenović

Total
0
Shares
Previous Article
Rolling Stones

Rolling Stones odgodili američku turneju zbog zdravstvenog stanja Micka Jaggera

Next Article
SUUNS

Kanadska rok četvorka SUUNS premijerno u Srbiji