Fauna grupa

Fauna objavila novi singl “Pustota/Žedan”

Zagrebački zoo-pop sastav Fauna predstavio je novi, drugi singl naslova “Pustota/Žedan” uz pripadajući video spot za koji režiju potpisuje Janet Beriša.

Osnovan i pokrenut kao duo projekt, Fauna od kraja 2017. radi na svojim nadolazećim pjesmama. Ime iza kojeg se kriju Iva Čupić i Kristijan Cindrić, dvojac je koji tvori osnovu i esenciju benda, a njihova je glazba kreativni odušak kroz koji izražavaju svoje misli, osjećaje i emocije. U pogledu žanrovskih odrednica, Fauna na domaću scenu donosi nešto potpuno novo, a istovremeno i nešto vrlo dobro poznato. Okviri su to nečeg što možemo nazvati sneni, art- ili psihodelični pop, ali iznad svega toga Fauna se uspijeva odvojiti te nametnuti svoju ideju i viziju.

Nakon što određeno vrijeme provode razvijajući ideje i u stvaranju pjesama samostalno, Cindrić kao autor glazbe i aranžmana te Čupić kao autorica tekstova i glavna vokalistica, uviđaju potrebu i prvenstveno izuzetnu priliku da svoj prvotni projekt prošire, kako bi pjesmama dali prostora i mogućnosti koje i zaslužuju. Za aranžmane koji postaju sve zahtjevniji i glazbu koja postaje višeslojna i progresivnija nije preostalo drugog rješenja te je bilo potrebno okupiti dodatne ljude i stvoriti pravi bend.

Tako se tijekom 2018. godine autorskom duetu Fauna pridružuju još i Mirna Čupić (vokal, gitara), Beata Grobenski (gitara) te Matko Podobnik (bubnjevi), čime se cijela ideja i sva nastojanja upotpunjuju. Nakon nekoliko mjeseci proba i uvježbavanja autorskog materijala, bend počinje raditi na snimanju i produkciji glazbe. Prvi rezultati vidljivi su u obliku pjesme odnosno prvog pravog studijskog singla “Kaliko”.

Foto: Denis Komljenović

 

Total
0
Shares
Previous Article
Lost & Found Festival 2019

4. Lost & Found Festival od 19. do 21. jula u Brestovačkoj banji

Next Article
Zbrka festival

Organizatori Zbrka festivala: "Razočarani smo razvojem događaja i svim opstrukcijama koje su nas zadesile"