Share
Femi Kuti & the Positive Force, Albaluna, Irfan i drugi na 3. Tivat World festivalu

Femi Kuti & the Positive Force, Albaluna, Irfan i drugi na 3. Tivat World festivalu

Tivat World festival održava se po treći put za redom. Ove godine sa četiri bine od 12. do 14. septembra. Glavna bina “Riva” na tivatskoj promenadi, druga bina u luksuznom kompleksu Luštica Bay, treća u luksuznom naselju Porto Montenegro, a četvrta “Akustik” bina u atrijumu JU Muzej i galerija Tivta.

Nastupiće tri benda iz Crne Gore: Gospoda Glembajevi, Orkestar Nuova i bend Džanum, četiri benda iz regiona Bilja Krstić & Bistrik Orchestra – Srbija, Irfan – Bugarska, Ethno Jazz Orchestra – Srbija, Atma Mundi Ensemble – Hrvatska sa crnogorskim najboljim jazz vokalom Sanja Raičković. Kako svake godine tako i ove godine tri benda sa tri kontinenta svjetska zvijezda Femi Kuti & the Positive Force, Albaluna – Portugal i Tanin Trio.

Festival će otvoriti princ afričkog funk zvuka Femi Kuti i njegov bend The Positive Force.

Novina ove godine je okrugli sto na temu – “Kreativne Industrije – Ekologija i Kultura”. Takođe će biti nekoliko umjetničkih
performansa u toku festivala kao i kušanje crnogorskih specijaliteta.

Učesnici okruglog stola će biti građani, renomirani ekolozi, kulturni radnici i umjetnici. Cilj okruglog stola je kreiranje platforme za buduće projekte na temu ekologije i kulture. Činjenica da smo jedina ekološka država na svijetu se nije dovoljno iskoristila, pa želimo na kreativan način da spojimo ekologiju i umjetnost stvarajući proizvode koji mogu dodatno da unaprijede kulturnu i turističku ponudu kao i poboljšaju životni standard građana Crne Gore.

Organizator manifestacije je NVO “Fluid Drum”, a direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević.