Share
Festival „Priča” u Čačku 7. i 8. jula

Festival „Priča” u Čačku 7. i 8. jula

Festival „Priča” u Čačku, koji je pokrenut 2012, nastavlja se ove godine, a gradonačelnik Milun Todorović ističe da manifestacija treba da bude tradicionalna i obećava da će se grad potruditi da izdvoji više novca naredne godine kako bi festival trajao duže.

Budžet ove godine iznosi milion dinara, od čega pola miliona izdvaja TO Čačak, a ostalo sponzori, rekao je Todorović.

„Takođe, imamo ideju, koja je potekla od naših sugrađana, da u narednim godinama osmislimo, u dogovoru s Kraljevom i Kragujevcom, Šumadijski rok festival, koji bi se lokacijski održavao negde na sredini između ova tri grada, nosilaca rok kulture”, naveo je Todorović.

„Ove godine festival ’Priča’ održaće se 7. i 8. jula od 20 sati na Gradskom trgu u Čačku, ulaz je slobodan, a uz renomirane izvođače pružiće se šansa i mladim bendovima da širokom auditorijumu predstave svoje autorski rad”, najavio je izvršni producent festivala Aleksandar Raković.

Osim nastupa „Goblina”, „Ortodoks Keltsa” i benda „Ničim izazvan”, čačanski festival radi na promociji mladih bendova, a to će ove godine biti čačanski bend RMBD, kao jedan od bendova koji je prvi na listi MTV-a. Ovom sastavu na bini će se pridružiti i mladi bendovi „Jurka” i KBK iz Čačka i bend interesantnog zvuka „Treća smena” iz Kruševca.

Od prve „Priče”, septembra 2012. godine, Čačani veruju da je time pokrenut projekat koji treba da zaživi i da ima kulturološko značenje za mlađu generaciju, ali i za one nešto starije iz celog regiona. Na tom festivalu se, podsetimo, pred oko 3.000 ljudi, pojavio čuveni gitarista i vođa grupe „Smak” Radomir Mihajlović Točak, posle koga je usledio maratonski nastup osam izvođača.

politika.rs