Share
Fikusi objavili album prvenac “Sposobnost”

Fikusi objavili album prvenac “Sposobnost”

Sarajevska underground četvorka Fikusi upravo je objavila svoj diskografski prvenac “Sposobnost” za Take it or leave it records.

Fikusi su onderground band u stalnom nastajanju od 2015. godine do sadašnjih dana. Dosadilo im je da sviraju u podzemnim željeznicama (underground) širom Evrope i zbog toga se nazivaju onderground.

Na početku su se okupljali i svirali za svoju dušu umjesto odlazaka na rekreaciju i sport. Nekim prijateljima su se svidjele pjesme i uspjeli su nagovoriti članove benda da objave CD. Prvi album pod nazivom “Sposobnost” su objavili u BiH za Kvisling records – izdajemo domaće. U Srbiji su objavili isti album u režiji najstarijeg nezavisnog izdavača u regionu – Take it or leave it records iz Beograda.

Izdanje je dostupno na svim relevantnim digitalnim platformama, kao i na kompakt disk nosačima.
Deezer     iTunes

Muzika koju sviraju je fuzija raznih stilova sa upečatljivim vokalom Fike. O sebi vole reći da su obični Punk zabavni band.

Članovi benda su: Fiko Fikret Surković – vocal, Goran Kokotović – gitara, Berin Tuzlić – bubanji i Goran Pršić Masni – bass.

Čekajući objavljivanje prvog, snimili su i drugi album pod nazivom “Pripinjavanje” čije se objavljivanje očekuje početkom 2018. godine.