Fire in Cairo

Fire in Cairo u petak u beogradskom Knap klubu

Jedan od najoriginalnijih sastava u regionu, zagrebački alter-rock kvartet Fire in Cairo, nastupiće u petak, 18. oktobara od 22h, u beogradskom Knap klubu.

Fire in Cairo je ovog proleća izbacio svoj prvi album i pobrali odlične recenzije od strane kritike, te nedugo nakon toga na promociji albuma do vrha napunili zagrebački KSET. Najbolje se mogu definisati i kao integralna mešavina prljave punkoidno-grunge vrtoglavcice s jedne strane i post-rock wave uz eksperimentalnu synthpop psihodeličnost bez straha da zanjišu baladom i “mellow” putem. Fire in Cairo kao da dolazi iz budućnosti – ne očekuju ništa, ali žele sve.

Svrstavanjem u žanr ih je možda najbolje opisao Dubravko Jagatić u svom osvrtu na album: “Sve ono najbolje što nam je ponudila britanska rock scena u posljednjih 20ak godina, zagrebačka četvorka Fire in Cairo je uspeo upiti i dodati autorski potpis”.

Fire in Cairo album

FB Event & more info: Fire in Cairo / Knap Club

Momci su furali po državama srednje i jugoistočne europe, pa tako ova turneja nije prvi put da idu u Srbiju kako su na primer prošle godine nastupali na Exitu.Trenutno momci pripremaju materijale za snimanje drugog albuma koji planiraju da izbace tokom iduće godine.

Karte se nalaze u Yugovinyl-u u Cetinjskoj 15, po ceni od 400rsd, a ista cena karate važi i na veče koncerta 

Foto: Ivan Đerek / Fotosekcija KSET-a

Total
2
Shares
Previous Article
Kojoti

Kojoti u zabočkom Regeneratoru ovu subotu na O’rock festu

Next Article
Leb-i-sol-Greatest-Hits-Collection

Objavljeno izdanje "Leb i sol - Greatest Hits Collection"