Share
Fire in Cairo večeras u Beogradu, sutra u Zaječaru

Fire in Cairo večeras u Beogradu, sutra u Zaječaru

Zagrebačka četvorka Fire in Cairo dolazi u Srbiju na dvodnevnu turneju u sklopu promocije samozvanog debitantskog albuma.

Najpre će u danas, 18. oktobra u beogradskom klubu Knap održati koncert sa početkom u 22h, dok je za naredno veče, u subotu 19. oktobra zakazan nastup u Omladinskom centru u Zaječaru.

Momci su na proleće objavili svoj prvi album i pobrali odlične recenzije od strane kritike. Ovaj autorski alter-rock kvartet baštini ono najbolje sa američke i britanske scene iz proteklih dvadesetak leta, dodatno obogaćeno sopstvenim pečatom. Neki će u njihovim pesmama čuti uticaje Red Hot Chilli Peppersa ili Arctic Monkeysa, kao i nekih različitih underground i garažnih bendova, ali oni to čine sa dovoljno jasnim otklonom i autorskim potencijalom koji jasno ističe crtu originalnosti i ne dozvoljava im uskakanje u konformističke, utabane, a samim time i dosadne staze, na koje mladi bendovi neretko zalutaju.

Grupa je i ranije nastupala po državama srednje i jugoistočne europe, pa tako ova turneja nije prvi put da idu u Srbiju budući da su, na primer, prošle godine nastupali na Exitu.Trenutno momci pripremaju materijale za snimanje drugog albuma koji planiraju da objave tokom naredne godine.

Lajv koncerti? Mate bi reko: “Jake i nabijene, nose svoju priču. Tu su da te uzbude, uspostave
komunikaciju između tebe i mene, njega i nje.”

Kada je beogradski nastup u pitanju, cena ulaznica iznosi 400 dinara i mogu se kupiti u Yugovinylu u Cetinjskoj 15.

Cena ulaznica za zaječarsku svirku u pretprodaji iznosi 250 dinara, dok će na dan koncerta cena ulaznica iznositi 300 dinara.

Linkovi:

Foto: Ivan Đerek / Fotosekcija KSET-a