Share
‘Fireside Sessions’: Nil Jang predstavio “svirku pored vatre”

‘Fireside Sessions’: Nil Jang predstavio “svirku pored vatre”

Nil Jang (Neil Young), jedan od najuticajnijih tekstopisaca svih vremena, obećao je i održao reč – objavio je svoj prvi nastup u okviru projekta koji je nazvao “Fireside Sessions” ili “svirke pored vatre”.

Snimak koji je objavio uključuje šest pesama, a otvara ga “Sugar Mountain“, odsvirana uz pucketanje zapaljenog drveča. Jang se potom premestio u kuću i izveo pesme “Vampire Blues”, “Love Art Blues”, “Tell Me Why” i “Razor Love”.

Između pesama  “Vampire Blues” i “Love Art Blues” napravio je malu šalu.

– Imamo obavezu prema našem sponzoru. Zapravo, naš sponzor je voda. Nadajmo se da uživate u tom proizvodu- rekao je on.

I zaista, pojavila se “prava” reklama na ekranu.

– “Voda: Zemljin najbolji proizvod”. Neželjeni efekti uključuju povećanu energiju i obilno mokrenje – glasila je šaljiva pauza usred ovog neobičnog koncerta.

Jang je potom nastavio da nas akustičnoj gitari i usnoj harmonici daruje svojim umetničkim umećem. Na kraju je seo za klavir i odsvirao pesmu “Little Wing”, dok ga je sve vreme snimala njegova supruga glumica Deril Hana. Kraj koji je bio prelep i pun oseta.

Ova svirka provela je svoje gledaoce od snežnih pejzaža Kolorada, mutnih na dnevnom svetlu i magli, do ušuškane noći kraj klavira… Možda je zato postala pravi hit na internetu sa milionima pregleda u protekla dva dana, prenosi Telegraf.

Ceo mini-koncert može se pogledati na sajtu Nila Janga.