Share
FIT i Detour u Pogonu kulture

FIT i Detour u Pogonu kulture

Riječki Pogon kulture u petak 29.03. ugošćuje grupu FIT, dok u subotu 30.03. nastupa popularna zagrebačka grupa DETOUR.

Nakon sjajne zagrebačke koncertne promocije u Maloj dvorani Doma sportova održane u prosincu prošle godine, grupa Detour 30. ožujka u Pogonu kulture predstavit će svoj peti studijski album i riječkoj publici.

S najnovijim albumom, koji je pod imenom ‘Tourdetour’ objavljen krajem prošle godine, a s kojeg su široj publici već dobro poznati i prihvaćeni singlovi ‘Zaljubila sam se’, ‘Biram’, ‘Bez tebe’, ‘Vikend’ i ‘Skrivena’ Detourovci su potvrdili status jednog od vodećih pop sastava na domaćoj sceni gdje je glazbena kritika album svrstala među vodeća izdanja godišnjih top lista u 2018. godini, a već početkom 2019. godine dobili su nagradu za najboljeg ‘Pop&off’ izvođača godine na prvoj nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi ‘Rock&Off’ nakon čega su uslijedile i 4 nominacije za ovogodišnju glazbenu nagradu Porin u prestižnim kateogrijama: Album godine, Pop album godine, Pjesma godine /Bez tebe i najbolja Izvedba grupe s vokalom.

Detour se sa svojim prepoznatljivim elektro acoustic zvukom kroz svoj dugogodišnji rad izdvojio na domaćoj glazbenoj sceni ne samo hitovima, već i sjajnim live nastupima, u što su se Riječani imali prilike upoznati u nekoliko navrata, 30.ožujka očekuje prava koncertna poslastica.

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji po 45 kn u Dallasu, The Beertiji i online na entrio.hr. Ulaz na dan koncerta iznosit će 60 kn.

29.03.2019. s točnim početkom u 22 sata, u Pogonu kulture nastupit će riječka grupa FIT.

Grupa koja je sredinom i drugim dijelom osamdesetih širila svoj krug publike zaraznim pop stvarima, još i danas predstavlja jedan od najuspješnijih izvoznih proizvoda riječke scene na regionalnoj sceni.
Ne bojeći se sintagme ’komercijalno’, u to vrijeme posebno omražene među drugim i trećim valom riječkih punk i srodnih alternativnih grupa, Fit se na tržište probijao utabanim putevima popa, sa naglašenim  gitarističkim zvukom i pamtljivim tekstovima.
Grupu su uz Miru Teševića – zaduženog ujedno i za tekstove, te Zorka Opačića – autora glazbe, činili pjevač Davor Lukas-Bajo, te bubnjar Dean Benzia. Suprotno mnogim generacijskim kolegama glazbenicima, Fit je tih godina uspio izdati dva albuma, »Uz Rijeku« (1988.) i »Daj mi ruku« (1989.) s kojih publika i danas pamti hitove »Mačka«, »Rijeka« ili pak »Zvoni telefon« i »Zaboravit ću sve«. Album »Uz Rijeku« producirao je Milan Mladenović, vođa kultnog benda Ekatarina Velika.

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji po 70 kn u Dallasu, The Beertiji i online na entrio.hr.
Ulaz na dan koncerta iznosit će 90 kn.

Vrata Pogona kulture se otvaraju u 21 sat, a koncert počinje točno u 22 sata.