Fitnes objavio album Idemo negde idemo kući

Fitnes objavio album “Idemo negde, idemo kući”

Biće buke! Novi album grupe Fitnes je pred nama!

Poznati kragujevački sastav Fitnes, drugo lice braće Furunović (Popečitelji), je objavio novi album. Album pod nazivom “Idemo negde, idemo kući” je na CD formatu objavio kragujevački Dom Omladine i to je prvo muzičko izdanje ove gradske institucije u njenoj bogatoj istoriji. Ovo izdanje je objavljeno i putem digitalnih platformi u izdanju beogradske izdavačke kuće Odličan Hrčak. Bučan, instrumentalni rok-fank, prepoznatljivi, slobodni izraz i sirova produkcija karakterišu ovaj album koji je snimljen u prostorijama Doma omladine i studiju Trafika. Na njemu se nalazi 12 numera, uključujući i dve bonus pesme.

Bend je ranije ovo izdanje najavio objavljivanjem video spota za naslovnu numeru, a sada je pred nama i video rad za numeru “Crni Čovek”. Montažu spota potpisuje Saša Furunović, a u videu je korišćen materijal iz multimedijalnog performansa „Crni čovek“, multimedijalnog umetnika Mateje Ristića sa kojim Furunovići imaju dugogodišnju saradnju. Kameru i fotografiju na ovom materijalu potpisuje Dragan Vildović, a produkciju Nenad Veličković.

Sastav Fitnes je nastao 2003 godine u Kragujevcu, a osnovao ga je gitarista Saša Furunović, poznati član grupe Popečitelji. Uporedo sa radom u matičnom bendu on sa svojim bratom Aleksandrom Furunovićem počinje da neguje beskompromisni plesni instrumentalni rokenrol zvuk koji karakteriše Fitnes i danas.

Fitnes 2003 kreće sa prvim nastupima u tadašnjem sastavu (SF-gitara, električne orgulje, Aleksandar Furunović-bubnjevi, Slavko Đurić-ritam gitara i Aleksandar Mićunović-bas gitara) i ređa uspešne nastupe u Kragujevcu, Beogradu i Nišu. Saša zajedno sa tadašnjim kolegom iz benda Slavkom 2004. godine organizuje subkulturno-umetničke manifestacije pod nazivom Fitnes duha u beogradskom i kragujevačkom Studentskom kulturnom centru, na kojima sastav Fitnes ima zapažene nastupe. od 2005 godine bend više puta menja bas gitariste,  te na ovu poziciju dolazi Miloš Petrović, zatim Radeta Vulić sa kojim, pored gradova u Srbiji, Fitnes nastupa i u Splitu. U Fitnesu je svirao i Mikica Zdravković  basista i frontmen sastava ČBS, sa kojim, između ostalih koncerata, Fitnes nastupa ispred Discipline Kičme na njihovom koncertu u Kragujevcu.

2010. godine ponovo upražnjeno mesto basiste konačno zauzima Goran Furunović, poznati bas gitarista grupe Popečitelji , koji odlučuje da uzme trzalicu u ruku i priključi se braći u avanturi zvanoj Fitnes. Bend počinje da nastupa kao bratska trojka te tada i počinje rad na prvom albumu Fitnesa. Furunovićima se nešto kasnije pridružuje i kragujevački džez klavijaturista Aca Pejčić Pile i Fitnes snima prvi album u bioskopskoj sali Šumadija u Kragujevcu. Bend te godine nastupa kao predgrupa grupi Partibrejkers na njihovom velikom kragujevačkom koncertu. Novembra 2010. godine se konačno pojavljuje prvo izdanje u obliku EP-a, sa 6 pesama snimljenih tom prilikom u izdanju Popboksa, tadašnjeg najpopularnijeg internet magazina za pop kulturu u Srbiji i regionu. EP nosi naziv “Udarci i varnice” kako se zove i dugosvirajući album koji Fitnes objavljuje 2011 godine u izdanju kragujevačkog SKC-a. Bend tada koncertno promoviše albume i ređa rasprodate nastupe u Beogradu, Nišu i Kragujevcu.

2014. Fitnes objavljuje singl  “Ravnoteža”, 2016 singl “Blato”, a 2017 singl “Idemo negde, idemo kući“ kojim i najavljuje istoimeno izdanje.

 

Total
1
Shares
Previous Article

Jacob "Show Me Some Passion"out November 2.

Next Article
Gruff Rhys

Gruff Rhys objavio novi video inspirisan internet trendovima