Florence The Machine - Jenny Of Oldstones

Florence + the Machine u Igri prijestolja – s pjesmom „Jenny of Oldstones“

Prema reakcijama interneta, GoT fanovi diljem svijeta ostali su ugodno iznenađeni odjavnom špicom druge epizode aktualne osme sezone – kada se tematska pjesma „Jenny of Oldstones“ mogla premijerno čuti u izvedbi Florence + the Machine, a od toga trenutka dostupna je i u digitalnom obliku.

Florence i njene mašine tako su predstavljeni kao jedini glazbeni izvođači koji će se pojaviti u finalnoj sezoni svjetski uspješnog HBO-ovog serijala, a pjesmu su snimili nakon što su im tvorci serije David Benioff i D.B. Weiss osobno pristupili s tom idejom: „Oduvijek smo bili obožavatelji glazbe koju stvara Florence Welch, a trailer druge sezone koji uključuje pjesmu „Seven Devils“ do sada je bio najsnažniji! Otada nam se u glavi vrti ideja da njen glas odjekne i u samom serijalu – još uvijek smo oduševljeni činjenicom da je Florence uopće pristala otpjevati „Jenny of Oldstones“, i zaljubljeni smo u to što su kreirali“.

„Prvi put kada sam čula pjesmu, zvučala mi je poput keltske uspavanke“ otkriva i Florence Welch te nadodaje: „Keltska glazba je oduvijek bila dio mene, stoga sam osjetila kako s ovom pjesmom mogu učiniti nešto posebno. GoT čarolija, rituali, da ne spominjem i kostimografiju, od samih početaka ostavljaju na mene snažan dojam, stoga sam počašćena prilikom da budem dio finalne sezone“.

Pjesmu „Jenny of Oldstones“ autorski potpisuju Ramin Djawadi, Dan Weiss, David Benioff i George R.R. Martin, a za produkciju FATM verzije zaslužan je Thomas Bartlett.

Total
9
Shares
Previous Article
Mixed Up Mary Live in KSET

Mixed Up Mary najavljuju dark - noir poslasticu na Zagreb Design Weeku

Next Article
Dingospo Dali

Dingospo Dali singlom i spotom "Slabost" najavljuje drugi album "O nečemu lepom"