Freshwave Festival nametnuo visoke standarde sjajnim događajem

U svijetlu svega što se događa u Banjaluci, ovo neće biti reportaža sadržaja koji je Freshwave Festival ponudio, ovo će biti seciranje samog događaja.

Od 10. do 12. avgusta se na tvrđavi Kastel u Banjaluci održao Freshwave Festival koji u mnogome može da posluži kao pozitivan primjer i putokaz mnogim ostalim događajima u najvećem gradu Srpske.

Ovdje se može vidjeti sve ono što valja na jednom festivalu koji pretenduje da postane svjetski. Imena izvođača sa one zavidne liste, binska i ostala produkcija na nivou na kojem bi pozavidjeli i EXIT i IN Music bez problema… i ono najvažnije – organizacija.

Nakon što sam saznao da Argy neće biti u mogućnosti da nastupi posljednje večeri festivala, mislio sam da je fest izgubio glavnu zvijezdu subote, međutim. Sada na djelo stupa organizacija. Bez mnogo pompe, krivudanja, kokodakanja, pravdanja… ili bilo čega, oni su ekspresno doveli zamjenu, Jorisa Voorna. Nizozemski DJ je sasvim lagano pokupio titulu najboljeg te večeri.

Toliki broj bina, toliko mnogo izvođača, satnica koja se u minut poštuje. Oni iz muzičkog i bukerskog svijeta mogu shvatiti koliko je to naporno i teško organizovati. Samim tim naša priča o zaista perfektnoj organizaciji Freshwave Festivala još više dobija na cijeni.

Još jedna vrlo bitna stvar koju Freshwave ovdje radi, jeste ta, da postavlja zaista zavidan nivo, generalno gledano. Nije to sada samo stvar besprijekorne organizacije, tu se sada na sve obraća pažnja. Izvođači koji pokrivaju širok muzički spektar, znači za svakoga po nešto.

Još jedna vrlo bitna stvar u mikrokosmosu jednog festivala sa tradicijom, jesu fanovi i vjerna publika. Ove godine se među prisutnima nije mogla čuti niti jedna zamjerka na rad samog događaja.

Svi su bili maksimalno spremni da obave svoj zadatak na visokom nivou i Banjaluci pruže još jedno izdanje Freshwave zabave i sjajnog provoda. Subjektivno, mislim da su i te kako uspjeli u toj misiji.

Jednostavno, za razliku od nekih drugih festivala; ovdje se ništa nije prepuštalo slučaju. Nije bilo trzavica, nije bilo neugodnih iznenađenja, nije bilo rastućih problema. Mislim da su i postojali nabrojani, da bi to bilo riješeno na veliko zadovoljstvo publike.

Banjaluka zaista može da se ponosi što ima jedan ovakav festival. Naravno, ovo je specijalizovan događaj za ljubitelje elektronike i hip-hop/trep zvuka, ali u nabrojanim domenima ovaj događaj je apsolutni crème de la crème.

Total
0
Shares
Previous Article
Galerija | ŠA Fest, Prijedor (29.07.2023) – Četvrti dan

Galerija | ŠA Fest, Prijedor (29.07.2023) – Četvrti dan

Next Article
Zoster predstavio svoj dugoočekivani album „Najgori“

Zoster predstavio svoj dugoočekivani album „Najgori“