Share
‘Front to Back’ – preuzmite nikad objavljeni album benda Hetera

‘Front to Back’ – preuzmite nikad objavljeni album benda Hetera

‘Front to Back’, neobjavljeni album beogradskih modern metalaca Hetera, dostupan je za besplatno preuzimanje posredstvom online izdavačke etikete SMP Music!

Hetera je beogradski sastav koji je sa radom prestao 2012. godine. Iza njih je veliki broj koncerata u zemlji i regionu, te dva albuma objavljena za One Records – Sa one strane i Taida, kada su momci svirali melodični black metal. Došlo je potom do zaokreta u zvuku, što je krunisano trećim albumom snimljenim u Chainroom studiju u Senti (i dorađenim u studiju Blaze u Beogradu), a koji, nažalost, nikad nije zvanično objavljen. Kažemo “nažalost”, jer bez sumnje je reč o jednom od najboljih studijskih snimaka zabeleženih na srpskoj metal sceni. I ne samo to – po svemu je izgledalo da je Hetera bio bend “predodređen” za velike stvari, i nedostajalo je samo da iza njih stane neki solidan izdavač. To se ipak nije desilo, i sastav je prestao sa radom, a album ostao u rukama članova benda, koji su u proteklom periodu u par navrata najavljivali povratak i neku vrstu izdanja ovog materijala, što se do danas nije desilo.

Hetera bend

Kako ovaj album ne bi ostao zaboravljen, SMP je odlučio da, u saradnji sa bendom, izbaci isti posredstvom svoje SMP Music online etikete. Kao i sva SMP Music izdanja, i ovo je dostupno za besplatan download, te se nadamo da će bar ovim putem dopreti do šireg kruga slušalaca – kad već nije u periodu kada je trebalo.

Detaljnije informacije kao i link za download albuma nalaze se ovde.

Front to Back je, inače, 20. izdanje SMP Music etikete. Do sada su objavljeni snimci bendova kao što su Downstroy, Monument, Decontrolled, Armageddon, Burning Circle, Rain Delay i drugi.