Fudbaler serija

„Fudbaler“: Stiže nam serija o mračnoj strani fudbala

Od producenta prve i druge sezone serije Ubice mog oca, stiže nova serija “Fudbaler” koja će se baviti tamnom stranom fudbala.

Uglješa Jokić, producent prve i druge sezone hit serije „Ubice mog oca“, ekskluzivno za Kurir otkriva da priprema novi projekat „Fudbaler“.

Film i seriju kao reditelj će potpisati Ognjen Janković iz Beogradskog sindikata i scenarista Aleksa Ršumović.

Zlatni dečak

– U protekle dve godine sam putovao po Evropi i obilazio najveće festivale TV serija. Učio sam kako se piše scenario tako da bude zanimljiv za neko strano tržište. Slušao sam govor predsednika HBO, koji mi je dao savet da njima trebaju autentične stvari iz Srbije. Ide jedan lep period za produkciju TV serija, jer je stala i država iza autora. Prvi projekta koji radim zove se „Fudbaler“ ili „Zlatni dečko“. Film i serija je nastala na istinitim događajima. „Telekom Srbija“ je prepoznao potencijal priče i podržao seriju. Plan je da film bude spreman do kraja godine, a serija na proleće – otkriva Jokić.

„Fudbaler“ će prikazati mračnu stranu fudbala.

– Denis Murić igra glavnu ulogu, fudbalera. Trenirao je kao mali fudbal i već je krenuo na treninge i jedini je zasad dobio ulogu. Morao je da promeni i način ishrane. Neće biti previše utakmica. Mnogo veliki novac se vrti oko tog sporta. Naše projekte će podržati „Beta film“ iz Minhena, kao jedna od dve najveće kuće za distribuciju koje stoje iza „Gomore“ i „Berlin Babilon“. – objašnjava producent „Ubica“.

Jokićeva serija, sa „Senkama nad Balkanom“, prva je iz Srbije koja je dostupna na striming-platformi Amazona.

Uspek filmske industrije

– Najveću zaslugu za ovo ima RTS. Oni su u saradnji sa međunarodnom distributerskom kompanijom „Global kontent enterprajz“ uspešno realizovali prodaju licenci za ove serije za tržište Južne i Severne Amerike kompaniji „Olimpusat“. „Senke nad Balkanom“ nisu jedina serija u Americi, već su u paketu sa „Ubicama“. Nakon povratka iz Amerike Predrag Gaga Antonijević napravio je prostor da se srpske serije rade na drugi način – kaže Jokić i dodaje: – Amazon je tržište od 900 miliona ljudi i veće je od Netfliksa. Ova priča je dobra za celu industriju.

Total
0
Shares
Previous Article
Das ist Walter U meni

Das ist Walter predstavio novu pjesmu "U meni"

Next Article
She Loves Pablo Operator

She Loves Pablo objavili novi singl i spot "Operator", album na vinilu u prodaji