Share
Genetic Grooves Guru singlom “Just Drive” najavljuje debi album

Genetic Grooves Guru singlom “Just Drive” najavljuje debi album

“Just drive” je treći singl samostalnog muzičkog rada Genetic Grooves Guru a.k.a Trnka Muhameda i najavljue prvi album koji slijedi u skorom periodu. Ovo je jedna od posljednjih pjesama koje je snimio.

“Na albumu će se nalaziti 12 kompozicija, otprilike pola na engleskom a ostalo na našem jeziku”, rekao nam je Trnka.

Spot je režirao i osmislio Eldar Muhić, video artist iz Sarajeva, sa kojim bend radi i novi video koji je u fazi montaže.

“Na ovom materijalu intezivno radim otprilike posljednje tri godine i polako ga privodim kraju i pripremam za slušaoce. Bilo mi je nezgodno naviknuti se na samostalni rad, pošto sam prije to radio sa bendom Erogene Zone i zajedno smo snimili 4 albuma. Nakon prestanka rada benda trebalo je krenuti dalje i naći način kako funkcionisati u novim uslovima, tako da sam se zatvorio u svoj project studio i istraživao i snimao, uporedo sam nastupao i kao DJ i live act artist i remixer. Za potrebu koncertnih aktivnosti već je formiran i tim koji čine Admir Bajramović – Baya bass, Adi Begtašević na bubnjevima i prateći vokal Esma Numanović. Aromu tome će dati specijalni gost, naš dragi prijatelj Goran Ljuboja a.k.a Trut (E-Play, Babe, i ex. Rambo Amadeus), kralj funka na bubnjevima iz Beograda.”