Gile-i-Magic-Bush

Gile i Magic Bush predstavili album ,,Retko svirane pesme”

Lajv album “Retko svirane pesme“ (Odličan hrčak) snimljen na koncertu koji su Srđan Gojković-Gile (Električni orgazam) i bend “Magic Bush” održali u Domu omladine Beograda (mart 2018) predstavljen je u sredu u beogradskom baru “Sprat”.

Pred mnogobrojnom publikom o albumu su pored Gileta i Damjana Dašića (Magic Bush) govorili rok kritičari Momčilo Rajin i Aleksandar Žikić te Miloš Ivanović – Kepa koji je osmislio redosled pesama na albumu, a razgovor je vodio Toma Grujić.

“Magic Bush” je bend koji već ima neki svoj zvuk i ove moje pesme su samo propuštene kroz taj zvuk koji se meni dopao. Onda smo napravili listu od više od 30 pesama koje su bile moj predlog i koje smo probrali i odvirali na tom koncertu. Na ovom CD-u fizički nije stao ceo taj nastup, ali biće na ploči još tri pesme kojih nema ovde – istakao je Gile.

Na ovom izdanju pored retko sviranih pesama “Električnog orgazma” nalaze se i kompozicije iz Giletove solo karijere, pesme koje je radio za filmove “Kako je propao rokenrol“ i “Crni bombarder”, kao i ostvarenja proizišla iz saradnje sa Vladom Divljanom, kojem je album i posvećen.

Kroz razgovor Damjan Dašić je istakao da je za članove njegovog benda bilo najnormalnije da sviraju ove Giletove pesme uz koje su odrastali, Aleksandar Žikić je ukazao na to da se ovde radi o jednom eksperimentu koji je “apsoluno uspeo”, a Moma Rajin je podsetio na Giletove početke kao autora i njegov uticaj uz ostale novotalasne figure tog doba.

Ovo je još jedan trenutak slave kada je Gile svoje manje zapažene ili manje izvođene pesme predstavio svetu. Možda ovo neće biti hit ploča, ali je ovo delo vredno svakog poštovanja i zahvalnosti ovim ljudima što je ta muzika još uvek živa – istakao je između ostalog Rajin.

Gile je otkrio da ovo nije završen projekat, da će saradnja sa bendom “Magic bush” biti nastavljena, a koncertna promocija albuma “Retko svirane pesme“ će biti 4. januara u beogradskom “Subbeernom centru”, prenosi Blic.

Foto: Teodora Lazarev

Total
11
Shares
Previous Article
paraf

Paraf kreće na regionalnu turneju

Next Article
MOONSPELL-močvara

Galerija | Moonspell i Rotting Christ – Klub Močvara, Zagreb (18.11.2019)