Share
Gitarijada Vojvodine – konkurs otvoren još sutra

Gitarijada Vojvodine – konkurs otvoren još sutra

Gitarijada Vojvodine biće održana, petu godinu za redom, u Kisaču na pomoćnom terenu FK „Tatra”, od 28. do 30. juna. godine.

Demo bendovi čine srž festivala. Konkurs za takmičarske bendove po prvi put traje tri meseca.

Prijave za učešće na konkurs popunjavaju se isključivo elektronskim putem na sajtu festivala.

Svi zainteresovani bendovi koji žele da učestvuju u takmičarskom delu mogu se prijaviti putem linka na konkurs koji je otvoren do 15. maja. Dodatne informacije mogu se pronaći na novom sajtu festivala ili kontaktiranjem putem društvene mreže fejsbuk na stranici Gitarijada Vojvodine.

Pravo učešća na konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje i imaju bar tri autorske kompozicije.

Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimak dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 15 minuta (mp3/wma/acc), spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg).

U cilju promocije rok muzike i samog afirmisanja demo rok bendova, potrebno je da svaki bend nakon izvršene prijave na svojoj fejsbuk stranici postavi status: „Prijavili smo se na Gitarijadu Vojvodine, glasaj za nas!”, te da taguje stranicu Gitarijade Vojvodine. Na stranici festivala u periodu nakon isteka konkursa biće postavljeni promo spotovi prijavljenih bendova i demo bend sa najviše lajkova promo spota obezbediće sebi direktno učešće u takmičarskom delu festivala.

Pored ove izuzetno vredne nagrade, u cilju promocije amaterskog stvaralaštva i samih demo bendova trenutno se ugovaraju nastupi na međunarodnim festivalima kao deo nagrade koju obezbeđuje festival Gitarijada Vojvodine. Sa konkretnim informacijama i postignutim dogovorima obevestićemo u što kraćem roku, izneto je u saopštenju novinarima iz organizacije festivala Gitarijada Vojvodine.

Kao i prethodnih godina, festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, partner na projektu je FONDACIJA „NOVI SAD 2021“ i OPENS, a sponzor festivala je Lav pivo.

Medijski pokrovitelj i sponzor prve nagrade festivala i ove godine je Radio-televizija Vojvodine.

Foto: Andrej Pap