Share
GLAD spotom za pesmu ‘Pogrešan dan’ predstavio istoimeni album

GLAD spotom za pesmu ‘Pogrešan dan’ predstavio istoimeni album

Niški heavy metal sastav GLAD predstavio je istoimeni album, kao i spot za pesmu ‘Pogrešan dan’.

Album je rađen u home studijima Dark Sound i Wave Nebula, a izdavač je beogradski One Records. Na albumu ima 10 pesama od kojih je jedan instrumental.

Pesme su tematski različite, ali se može reći da tematsku osnovu čine sloboda, ljubav, samoosuda. Tekstovi pričaju priče. U njima “glavni junaci” “kače sebe na krst”, kaju se, vole, traže suštinu života. Tu su priče o neveri, priče o slobodi, neuništivoj ljubavi i bolnoj prošlosti – to su uglavnom teme koje se provlače kroz ovaj album, rekli su iz benda za Treći Svijet.

Na albumu su svirali: Nemanja Vacić – vokal, Aleksandar Videnović – gitara, Milan Tričković – gitara, Miloš Jovanović – bas, Ljupčo Cvetanovski – bubanj. Na baladi “Vera” klavir je svirao nekadašnji klavijaturista benda Bojan Videnović.

GLAD je autorski bend osnovan 1997. godine koji je u početku svirao uglavnom u Niškim klubovima i manjim klubovima u okolini. 2001. godine bend je svirao 4 pesme na prvim i jedinim kvalifikacijama za 35. Zaječarsku gitarijadu koje su se održale na platou u Niškoj Tvrđavi a u čijem žiriju je bio R. M. Točak. U isto vreme tog meseca iste kvalifikacije su bile po svim većim gradovima Srbije. Na Gitarijadi je GLAD predstavio svoj rad koji se karakterisao kao hard rock osamdesetih. Nakon godinu dana, bend je krenuo u potragu za novim pevačem i radio neumorno na novim pesmama. Kako tržište i mediji nisu imali razumevanja uopšte za hard rock i heavy muziku toga vremena, GLAD je tek 2007. godine krenuo sa konstantnim nastupima na kojima je pored svojih pesama svirao i obrade (Ozzy Osbourne, Iron Maden, Metallica, Helloween, Europe…).

Glad

Bend je bio učesnik festivala i samostalnih nastupa u Beogradu, Kragujevcu, Pirotu, Dimitrovgradu i Nišu. Kao učesnik velikog finala Demo Masters radio Begrada 202, GLAD je imao live nastup u poznatom studiju 6 Radio Beograda posle čega se pesma ”Vampir” našla na kompilaciji Demo Masters 7 u izdanju PGP RTS. Bend je svirao kao podrška bendovima Mama Rock, Osvajači i Kraljevski apartman.