Share
Goblin Zeppelin objavili album “Burn the idol”

Goblin Zeppelin objavili album “Burn the idol”

Podgorička postava žestokih rokenrolera zastrašujućeg imena Goblin Zeppelin konačno se, nakon mnogobrojnih avantura, dokopala svog albuma prvenca “Born the idol”, upravo objavljenog za najstariju srpsku nezavisnu izdavačku kuću Take It Or Leave It Records.

Na debi izdanju našlo se osam pesama, snimanih na različitim mestima i pod svakakvim uslovima, od studija “Radio Katakomba”, u kome su nastali prvi demo radovi pa sve do znamenitog mesta miksovanja albuma – studija “Rebbelion”.

Upravo objavljeno izdanje “Born the idol” može se nabaviti u fizičkom formatu kao I na svim relevantnim digitalnim platformama:

Google play                     Amazon                          Deezer

Sada sa punom postavom i izdavačem iza sebe, Goblin Zeppelin sprema mnoštvo svirki i velika pustošenja gradova kroz koje prolete. A moramo napomenuti da je materijal od 13 pjesama za drugi album već u pripremi, poručuju iz benda.

Kako GZ izgledaju i zvuče uživo možete pogledati i prosuditi sa ovog live snimka načinjenog na njihovom ovoletnjem nastupu u Morinju:

AUTOBIOGRAFIJA:

Ime Goblin Zeppelin je nastalo još pre desetak godina, tačnije 2007. kada je Miloš Klikovac zajedno sa svojom gitarom u jednoj ruci i bocom vina u drugoj, odlučio da napravi zvuk koji do tada nije bio prihvaćen u Podgorici.

Uz veliku pomoć mladalačkog uma i raznoraznih stimulansa, na svet dolazi hrpa dobro osmišljenih rifova i uz njih nekoliko neobrađenih tekstova, koji postavljaju pravo značenje imena Goblin Zeppelin. Tada preokupiran radom sa drugim bendovima, a i u nedostatku ekipe s kojom bi mogao da podeli svoje ideje, pesme bivaju zamrznute za duži period.

Prošle su godine i vreme je bilo da ideja o letećem goblinu ugleda svetlost dana, te sa mnogo promišljanja, tvorac prvih rifova poziva basistu i druga za kopilota u cepelinu koji pali sve pred sobom. 2014. godine, Balša Knežević preuzima glavnu ulogu tekstopisca i majstora iza bas linija, koje se neumorno igraju sa zvukom čineći da sound Goblin Zeppelina dobije ono što mu uistinu treba od samog početka.

Pesme za prvi album su uskoro bile završene, pa je samo trebalo pronaći ostatak ekipe kako bi sve došlo do svog vrhunca. Te godine u bend dolazi Stefan Stanišić, kao solo gitara, a za njim pristiže i Jovan Redžić na bubnjevima. Probe su organizovane u prostorijama studentskog doma, gde ubrzo otpočinje i snimanje albuma

2015. godine su snimljeni prvi rifovi za album. Pesme su imale svoj oblik, samo ih je trebalo zabeležiti. Uslovi su bili više nego loši. Oprema na kojoj se snimalo u lošem stanju. Uprkos svemu, snimanje gitara, bubnjeva i basa je privedeno kraju.

Problem je nastao kada je na red došlo snimanje vokala. Tada je gitarista Miloš Klikovac preuzeo ulogu pevača iako ni on sam nije verovao da ima mogućnosti da izvuče vokalne deonice koje je mislio da Goblin Zeppelinu trebaju. Nakon mnogo razmišljanja, Klikovac preuzima stvar u svoje ruke i bez konsultacije sa članovima benda odlučuje da uključi mladog muzičara iz Budve Nebojšu Ćulafića i stavi ga na probni rad sa vokalima.

Prvi demo pesme snimljen je u studiju “Radio Katakomba”, u kome su kasnije zabeleženi i svi ostali vokali. Nakon što su i ostali članovi benda čuli demo snimke vokala Ćulafić je primljen kao stalni član u “Leteću Mašinu”! Upravo tada dolaze do imena albuma “Burn The Idol”!

Do sredine 2016. godine, vokali su svi završeni i čitav album je predat na miksovanje u studio “Rebbelion”.

Dešava se tada da Stefan Stanišić (solo gitara) biva izbačen iz benda zbog personalnih razloga, a za njim ga napušta i bubnjar Jovan Redžić, jer njegovo opredeljenje za muziku je čisto hobističke prirode, a Goblin Zeppelin je postala ozbiljna stvar.

To nije zaustavilo preostale članove benda da još jače krenu u potražnju za pogodnim izdavačem, te, pre nekoliko meseci, konačno potpisuju ugovor sa beogradski Take It Or Leave It Records. U tam periodu u bend dolazi osveženje uz gruv zvuk novog gitariste Stefana Braunovića. Ubrzo za njim, dolazi i Miloš Marković, mašina za bubnjevima iz Cetinja.

Leave a Comment