Share
Goblini 14. jula u Nišu

Goblini 14. jula u Nišu

Legendarni šabački pankeri, Goblini, nastupiće u Nišu u petak, 14. jula. Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovina) sa početkom od 22 sata.

Goblini ove godine slave 25 godina postojanja i 20 godina od izlaska kultnog albuma “U magnovenju” i ovaj dvostruki jubilej nije mogao da prođe bez koncerta u Nišu,gradu u kome su Goblini uvek rado viđeni.

Album “U magnovenju“ Goblini su objavili 1996. godine i ovo će biti jedinstvena prilika da fanovi u Nišu čuju ovaj album u celosti.Na repertoaru će se po ko zna koji put naći miljenice publike, “Anja”, “Magnovenje” i “Ima nas”,ali i pesme koje publika do sada nije imala prilike da čuje uživo. Koncert će trajati skoro 2 sata i biće jedini celovečernji koncert Goblina ovog leta, obzirom da su svi ostali nastupi na festivalima.

– Negde u nekom čudnom magnovenju, u konstantnom prelasku s kontinenta na kontinent, u procesu razmene silne energije koju smo prethodne godine razmenjivali sa publikom na koncertima i festivalima širom regiona, potpuno smo zaboravili da obeležimo dvadesetogodišnjicu izlaska albuma. Zato ćemo taj propust sada da “ispeglamo”- poručuju Goblini.

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu, a tokom devedesetih su se pozicionirali kao jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović.

U karijeri su objavili pet studijskih albuma i odsvirali više od 350 koncerata. Informacije o ceni ulaznica i prodajnim mestima biće uskoro objavljene.

Foto: Mikica MIH Andrejić