Share
Grapevine Babies objavili debitantski EP

Grapevine Babies objavili debitantski EP

Kvarnerska funk senzacija Grapevine Babies izbacila je svoj prvi „funktastičan“ ‘Funkle Ben's Sex Potion’ EP

Grapevine Babies je funk grupa koja je s radom započela prije 5 godina. Nekoliko zaljubljenika u funk glazbu odlučilo se okušati u stvaranju autorske glazbe. S vremenom i konstantnom promjenom postave, grupa je došla do svoje današnje forme od 12 eklektičnih glazbenika. Frontmen i prateći gitarist benda Luka Adžić-Kapitanović zaslužan je za aranžmane i tekstove pjesama. Groove podloga benda sastoji se od bubnjara Kristijana Baljarevskog, perkusionista Ivana Polonija i basista Antonija Frlana. Leđa im čuva puhačka linija koju čine trubač Krešimir Kunda, trombonist Petar Tepšić, tenor saksofonist Franjo Črnjarić, te alt saksofonistica Petra Zoretić. Za podizanje dlaka na rukama zaslužan je glavni gitarist Dario Arifović, a soul premaz daju tri vokalistice – Lucija Štefančić, Dana Adžić-Kapitanović i Katja Kovacs.

Funkle Ben's Sex Potion EP

»Funkle Ben’s Sex Potion« EP sadrži tri autorske pjesme – poletne i lako pamtljive riffove pjesme „Your Love is Gone“ slijedi samo naizgled mirnija „L.O.V.E.“, prožeta milozvučnim puhačkim solažama i žestokim krajem. Veliko finale ostavljeno je za „Funkle Ben's Sex Potion“, po kojoj je i nazvan sam EP, a koja u potpunosti opravdava epitet „kvarnerska funk senzacija“ kojeg je bend zaradio.

Osim samog benda, još je nekolicina ljudi zaslužna za zvuk i izgled EP-a koji je doslovno prošao pola svijeta prije nego je ugledao svjetlo dana. Nakon što je Nino Šamanić s Krka raspisao puhačke dionice i pomogao pri produkciji, EP je snimljen u riječkom studiju GIS pod dirigentskom palicom Mateja Zeca. Potom ga je miksao Thomas Geiger u Funkhaus studiju u Berlinu, nakon čega je zadnju fazu masteringa traka odradila Piper Payne iz Neato Mastering Studia u Oaklandu (California). Za fotografiranje i usmjeravanje vizuala zadužen je riječki duo Borut i Andreja Brozović, dok je osmišljavanje dizajna povjereno Mariu Depicolzuaneu s Krka.

Godinama se na ovim prostorima nije pojavio takav funk sastav, niti je snimljen tako kvalitetan, energičan i zabavan EP, stoga ne čudi što je “Funkle Ben's Sex Potion” dobio odlične kritike, kako publike, tako i glazbenih kritičara.

Ovim EP-em bend najavljuje istoimeni album kojeg planiraju objaviti krajem godine.

EP se može preuzeti sa službene bandcamp stranice benda: grapevinebabies.bandcamp.com

Leave a Comment