Share
Grešnici objavili novi album “Iz katapulta”

Grešnici objavili novi album “Iz katapulta”

Beogradski sastav Grešnici predstavili su svoj novi, četvrti album, pod nazivom “Iz katapulta”.

Grešnici su akt sa dugačkom istorijom iza sebe, iako njihova karijera nije imala tokom više od 30 godina, skladan kontinuitet. Predvođeni pevačem i ključnom figurom Vasom Radovanovićem, tvorcem i urednikom najstarijeg  štampanog muzičkog fanzina u Srbiji “Oprem dobro”, sastav je na svojim izdanjima kao i koncertima isporučivao velike količine energije kao i doze punka, koja se oslanjala old school varijantu.

Grešnici su oduvek bili originalan akt i njihovo viđenje punka, zadiralo je i u druge sfere. Jasna tekstualna oštrica, sa naglaskom na socijalne , političke i druge svakodnevne teme urbanog društva, imala je konstantnu potporu u pesmama Grešnika.

Bend je do sada zajedno sa aktuelnim “Iz katapulta” albumom koji je izdanje “RnR Records”, objavio 3 full-length izdanja, kao i nekoliko singlova i demosa. Na albumu se nalazi 7 numera. “Iz katapulta”, kao i prethodna dva – “Nad ambisom” i ” Rafalna paljba”, potvrđuje spremnost aktera da javnosti ponudi svoje viđenje punka sa jasnim realnim licem kao i direktnim stavom i porukom.

Grešnici bend

Band sada nastupa u sledećem sastavu: Vasa Radovanović – vokal, Stevan Nakov – gitara, Filip Verkić – bubnjevi, Darko Tomic, gitara i Zlatko Jelić – gitara.

Ovo i sva naša druga izdanja mogu se naći na brojnim relevantnim prodajnim i streamovanim internacionalnim digitalnim portalima.