Gruff Rhys

Gruff Rhys objavio novi video inspirisan internet trendovima

Nakon rasprodatih orkestarskih koncerata u Kardifu, Londonu i Mančesteru, Gruff Rhys objavljuje novi video za pesmu sa svog aktuelnog albuma “Babelsberg”. U pitanju je pesma “Selfies in the Sunset” na kojoj mu gostuje Lily Cole. Video inspirisan modernom internet kulturom možete pogledati u nastavku.

“Pre par godina primetio sam neke nasmejane ljude kako slikaju selfije ispred spektakularnog zalaska sunca, okrenuo sam se u suprotnom smeru i nakon kraćeg hoda ugledao još jedan zalazak sunca. U tom trenutku shvatio sam da je prvi zalazak zapravo samo samo odsjaj isparenja iznad fabrike hemikalija a da je sve izgledalo kao da smo u Kaliforniji, što nije bio slučaj. U tom trenutku sam počeo da razmišljam o armagedonu i o tome da li će ljudi fotografisati i objavljivati selfije do poslednjeg trenutka. Tempo klimatskih promena sugeriše da možda i jeste kraj” izjavio je Gruff Rhys.

Album „Babelsberg“ objavljen je 8. juna za izdavačku kuću Rough Trade Records koja je objavila i prethodni album “Candylion”. Izdanje se sastoji od deset pesama koje su originalno snimljene početkom 2016. godine, ali su zbog demoliranog studija u kojem je Gruff Rhys sa svojim bendom snimao, ostavljene sa strane čekajući orkestralne deonice koje su tek nakon osamnaest meseci snimili kompozitor Stephen McNeff i BBC orkestar Velsa.

Kritičari tvrde da je u pitanju do sada najbolje delo ovog velškog umetnika čija se karijera prožima kroz tri decenije i nekoliko uticajnih bendova kao što su Super Furry Animals, Neon Neon i Boom Bip.

Total
1
Shares
Previous Article
Fitnes objavio album Idemo negde idemo kući

Fitnes objavio album "Idemo negde, idemo kući"

Next Article
The Blondes Obrni na valcer

The Blondes predstavile novi singl "Obrni na valcer"