Share
Grupa Dol predstavila novi EP “Dol II”

Grupa Dol predstavila novi EP “Dol II”

Beogradski sastav Dol objavio je novo EP izdanje, pod nazivom “Dol II”.

Grupa Dol je osnovana krajem 2015. godine i prvo istoimeno izdanje objavljuje 2016. Na prvom albumu se nalaze pesme koje su nastale od kompozicija koje je Vukašin Đelić izvodio solo na koncertima, improvizacija u studiju sa vokalistkinjom Suzanom Sumrah ( Halftones ), saksofonistom Jamal Al Kiswanijem ( Tapan, Belgrade Noise ) kao i od pesama koje je grupa napravila u svom studiju.

Grupa inspiraciju crpi iz putopisne književnosti i filmografije, naučne fantastike, beat poezije i ranih blues i folk albuma. Nastupom u emisiji Studio 6, bend je u novoj postavi sa dvojcom bubnjara, Boškom Mijuškovićem i Draganom Jovanovićem, predstavio novi materijal koji je grupa objavila ove godine u vidu limitirane serije CD EP-a u tiražu od 100 primeraka, pod nazivom Dol II.

Na novom EP-u se nalazi pet instrumentalnih pesama, kao i drugačija verzija pesme Kupres koja se pojavljuje i na prvom albumu. Kao specijalni gost, na albumu se pojavljuje Marko Paunović koji procesira zvučni zapis kraja pesme Eko Lola uz pomoć magnetofona.

Album je snimio i miksovao Goran Crevar, koji je zajedno sa grupom i producirao album u studiju Digimedija. Mastering je uradio Patrick Klem a omot albuma Andrej Julher. Prvi singl sa albuma je pesma Svetla za koju je Vukašin napravio spot od isečaka starih jugoslovenskih reklama. Za pesmu Eko Lola spot je uradio Dragan Jovanović.

Grupu Dol čine: Vukašin Djelić: gitara, vokal, elektronika; Miloš Pajagić: bas gitara i Dragan Jovanović: bubnjevi.

Što se nastupa tiče, Dol će imati promociju krajem meseca marta u Beogradu, tačnije 29. marta u KC Gradu.