Share
Grupa Kler predstavila novi album “Reychel”

Grupa Kler predstavila novi album “Reychel”

Rock grupa Kler je petog marta u Novom Sadu u pabu Lazino tele održala promociju CD LP albuma “Reychel” u izdanju renomiranog izdavaca Miner Recordings.

Bilo je odlično, album je predstavio muzički urednik Radio Novog Sada Srđan Nikolić, a na promociji su bili mnogobrojni prijatelji i fanovi benda i kolege i koleginice iz novosadskih bendova Wolfram, Lazar, Hapy Hipy, Gernika, The Petting Blues Band, Billy King, Vrata Naroda, i drugi, predstavnici medija, mnogobrojnih muzičkih portala i drugi. Kler je izvela svih 9 pesama sa albuma, Reychel, Kukac, Nove novine, Osudiš na slobodu, Obezglavljeni, Samo greh, Tvoj glas, Hodaj, Tebi gataju.

LP album i CD “Reychel” sadrži 9 kompozicija, objavljen je 12.2.2020. za izdavačku kuću Miner Recordings.

Producent albuma je Nenad Adamović, sniman je u studijima “Brutal”, “17c” i “Komandant Adam” tokom 2019. godine. Zvuk na albumu muzički kritičari ocenjuju kao pab rok, jer je baziran na snažnoj rok ritam sekciji i oštrim gitarskim rifovima, pevljivim melodijama i refrenima, u triu.

Album je u aprilu 2019. otvorila numera “Tebi gataju” i istoimeni video spot, koji je i light motiv bookleta albuma autora Dušana Aradskog i Marine Pešić.

Artwork naslovne strane CD albuma “Reychel” na kojoj je umetnica plesnog performansa Latica Aeralist delo je Igora Marića. CD “Reychel” dostupan je za prodaju po ceni od 600 dinara, kao i majice Kler po istoj ceni.

Kler postoji od 2006. godine, do sada je objavila 4 albuma, 2 EP za izdavačku kuću “Slušaj najglasnije” iz Zagreba, 1 LP za izdavača “Rock Svirke” iz Beograda i LP “Reychel” za renomiranu izdavačku kuću Miner Recordings.

kler-grupa
Kler na Zeječarskoj gitarijadi (Foto: Marina Pešić)

Bend čine: Branislav Branja Baturan vokal i gitara, i autor pesama; Miloš Šuvaković Šuks bas gitara i Nikola Lončar bubanj i ton.

Kler je učestvovala dva puta na Zaječarskoj Gitarijadi 2017. i 2018. godine. Bend uskoro očekuje promocija CD albuma “Reychel” i u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji i regionu.