HAVC podržao film Grudi u režiji Marije Perović

HAVC podržao filmove ‘Grudi’ i ‘GYM’

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) podržao je dugometražni igrani film “Grudi” u režiji Marije Perović u iznosu od 150.000 kuna, na godišnjem Javnom konkursu za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2018. godini, u kategoriji “poticanja filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom”.

U obrazloženju HAVC-a stoji: “Grudi (Crna Gora) je projekt crnogorske redateljice i scenaristice Marije Perović, autorice igranih (Gledaj me) i dokumentarnih filmova (Neka beskrajna sloboda) te televizijskih emisija. Podjednako angažirana i u filmskoj publicistici, autorica u suradnji s koscenaristicom i književnicom Vladislavom Vojnović predstavlja spoj generacijske drame i tragikomedije o tri prijateljice u srednjim godinama koje poveže proslava mature i različiti problemi s prsima. Usto, njih tri dolaze iz različitih dijelova bivše Jugoslavije, tako da im se okupljanje pretvori u sjećanje na uistinu izgubljeno vrijeme i mogućnosti, dok im na nesvakidašnji način pokušava pomoći zajednički školski prijatelj. Gorko-slatka priča veoma je dobra studija karaktera i vremena te prilika za upečatljive glumačke izvedbe. Film je u fazi postprodukcije, a hrvatski je partner Umjetnička organizacija Mitropa iza koje je više projekata različitih filmskih rodova i vrsta (Prosvjetljienje, Okupacija 27. slika, Terasa, Tišina mora). Hrvatski su doprinosi filmu jedna od glavnih ženskih uloga, sporedna ženska uloga, fotografija, zvuk, glazba te vizuali”.

Projekat “Grudi” je na ovogodišnjem konkursu Filmskog centra Crne Gore za sufinansiranje proizvodnje dugometražnih igranih filmova, dobio finansijsku podršku u iznosu od 35.000,00 eura, prenosi Filmski centar Crne Gore.

Film je nastao po ideji i scenariju Marije Perović i Vladislave Vojnović. Glavne uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić i Vojin Ćetković. Osim njih igraju još i Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović. Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

Pored projekta “Grudi”, podršku od HAVC-a je dobio i dugometražni igrani film “GYM”, reditelja Srđana Vuletića, koji je na nedavno završenom konkusu Filmskog centra Crne Gore u kategoriji manjinskih koprodukcija, dobio finansijsku podršku u iznosu od 40.000,00 eura.

Total
1
Shares
Previous Article

Đorđe Miljenović 23. novembra u beogradskom klubu Garaža

Next Article
Mumford & Sons Delta

Mumford & Sons objavili iščekivani novi studijski album “Delta”