Share
HBO objavio datum premijere serije “The New Pope”

HBO objavio datum premijere serije “The New Pope”

Nakon dvije kratke najave za The New Pope (Novi papa), HBO je konačno objavio datum premijere nove sezone: 13. siječnja 2020. godine.

Jude Law i John Malkovich glume u nastavku uspješne serije Paola Sorrentina iz 2017. godine Mladi papa. Radnja se nastavlja na prošlu sezonu: Lenny Belardo iliti papa Pio XIII (Law) je u komi, a zbog raznih nenadanih događaja tajnik države Voiello (Silvio Orlando) uspije kao novog Papu na tron smjestiti Sira Johna Brannoxa (Malkovich), šarmantnog i sofisticiranog britanskog aristokrata, koji si uzima ime Ivan Pavao III.

Novi papa se čini idealnim, ali Brannox krije mnoge tajne pa Voiello shvaća da mu neće bit lak zadatak zamijeniti karizmatičnog Pija XIII. Belardov život neprestano visi između života i smrti tako da su ga proglasili Svecem, tisuće su ga počele idolizirati što sve više ističe suprotnosti kod fundamentalista. Sve se to događa dok se Crkva nalazi u direktnom napadu izvana i u raznim skandalima…

Poznata lica iz Mladog pape su Javier Cámara, Cécile de France, Ludivine Sagnier i Maurizio Lombardi, dok su među novim članovima glumačke postave Henry Goodman, Ulrich Thomsen, Mark Ivanir, Yuliya Snigir i Massimo Ghini.

Seriju Novi papa gledajte na HBO-u od 13. siječnja 2020., prenosi MojTV.