Share
Helem nejse objavili spot za pjesmu “Sudnica”

Helem nejse objavili spot za pjesmu “Sudnica”

Nakon četiri singla koja su uspješno ispratila 2018.godinu, sarajevska grupa Helem nejse donosi video spot za pjesmu „Sudinica“, kojim najavljuju izlazak drugog studijskog albuma u martu mjesecu. Muziku i tekst potpisuje Helem nejse, a režiju i montažu Arnej Misirlić. Ulogu sudinice utjelovila je mlada sarajevska glumica Elma Juković.

Nakon krivičnog djela koje smo počinili svojim rođenjem u Bosni i Hercegovini, te nakon drugostepene odluke doživotnog ostanka, življenja i djelovanja u BiH, odlučili smo da snimimo pjesmu koja je svojevrsna oda svim nadležnim državnim institucijama. Hvala im za sada već višedecenijsku pravičnost, ravnopravnost, nepristrasnost, te nastojanju da sve dokazane krivce izvedu pred lice pravde,“ kazali su kratko momci iz grupe Helem nejse, te dodali:

„Sam proces snimanja je protekao u vrhunskoj atmosferi sa visoko profesionalnom ekipom na čijem čelu je bio naš prijatelj Arnej. Hvala svima koji su učestvovali u snimanju i doprinijeli realizaciji ovog video spota. Hvala plesnoj skupini Fresh Generation na koreografiji, kao i cijelom shooting crewu. Svojoj vjernoj publici koja nas prati i cijeni već godinama, obećavamo 100 000 radnih pregleda na youtube-u, bez bustanja.”

Novi album grupe Helem nejse izlazi u martu mjesecu, a malo prije toga, 09.marta, nastupiće u clubu Underground i okončati turneju Dženo.