hibrid-etc-i-sara-renar-na-pola-puta

Hibrid, etc. i Sara Renar predstavili spot za pjesmu “Na Pola Puta”

Hibrid, etc. u saradnji sa Sarom Renar predstavljaju video spot za pjesmu Na pola puta!

Sa novim singlom, Hibrid, etc. nastavljaju sa muzičkim eksperimentisanjem, objedinjujući ražličite žanrove i utjecaje u njima jedinstven zvuk. Ovaj put im je u tome pomogla i hrvatska kantautorica Sara Renar.

Pjesmom Na Pola Puta najavljen je i istoimeni album koji izlazi 03.03.2020., na kojem će se naći 11 pjesama uz 12 gostiju, a pre-order albuma je dostupan na linku.

Sara Renar hrvatska je kantautorica i pjevačica. Njezin muzički izričaj je alternativan i eksperimentalan uz primjese indie i pop muzike i malo elektronike. Svojim live nastupom je prepoznata kao nešto novo na regionalnoj sceni te je u posljednjih par godina imala priliku da gostuje po cijelom Balkanu, kao i nekim Europskim gradovima. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, poput Porin (najbolji album najbolji novi izvođač, najbolja ženska izvedba), Hrvatski Radio (album godine), IMPALA European album of the year nomination, itd.

Produkciju pjesme Na Pola Puta potpisuje Dino Aganović, vokal i tekst Sara Renar, gitaru Adanan Salihović, a back vokal Edin Baljić. Pjesma je snimana u Studio Podmornica i Studio Old Miklefield.

Video spot je realizovan u saradnji Platforme i digitalnog labela Podmornica. Režiju, kameru i montažu spota potpisuje Tarik Bičo, glavna uloga u video spotu je Darja Badnjević, a ostatak ekipe uključene u realizaciju spota čine Armin Ćosić (kostimografija), Ervin Golubović (asistent kamere).

Sarajevska etiketa Podmornica nakon objavljivanja svoje kompilacije pod nazivom Ispod Površine, te albuma grupe KOSMO i Kviteri, pjesmom Na Pola Puta najavljuje i istoimeni album grupe Hibrid, etc. koji će kao što je ranije pomenuto biti objavljen 03.03.2020. Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova.

Hibrid:

www.facebook.com/hibrid.official

www.instagram.com/hibrid.music

Sara Renar

www.instagram.com/sara_renar

www.facebook.com/renarsara

 

Podmornica:
www.facebook.com/podmornica.sarajevo
www.instagram.com/podmornica_

Total
1
Shares
Previous Article

Izvještaj | Bjesovi u banjalučkom KSB – Kohezija energije, dobrih nota i sjajnih vokala

Next Article
nikola-Vranjkovic-Lake-fest

Nikola Vranjković objavio live spot za pesmu "Sretenje"