Share
Hibrid, etc. predstavlja spot za pjesmu “Ne Mogu Da Zaspim”

Hibrid, etc. predstavlja spot za pjesmu “Ne Mogu Da Zaspim”

Hibrid, etc. predstavljaju novi video spot za pjesmu “Ne Mogu Da Zaspim”, koja je ujedno i druga najavna pjesma nadolazećeg albuma.

Nakon objaviljivanja svog prvog albuma Izgubljeni, Hibrid predstavlja svoj novi projekat u saradnji sa gitaristom Adnanom Salihovićem, pod nazivom Hibrid, etc.  Projekat je zamišljen kao spoj elektronske muzike i različitih stilova, a ono što ga čini posebno interesantnim je kreativni doprinos mnogobrojnih muzičara.

Hibrid, etc. u Sarajevu će se premijerno predstaviti u sklopu otvaranja muzičke konferencije BAM-C, koja će se održati 25. aprila u Brew Imperial Society.

Video spot je realizovan u produkciji labela Podmornica / Submarine Vibes, a režiju, kameru i montažu potpisuje brazilski umjetnik Gui Castor, koji će u Galeriji Brodac, 18. aprila premijerno predstaviti i svoju izložbu fotografija pod nazivom “Still Life Sarajevo”. Glavnu i jedinu ulogu u spotu igra studentica Akademije likovnih umjetnosti, Esma Hajrić, dok je za kostimografiju i šminku zaslužna Enida Delimustafić (Eye Contact).

Umjesto narativa, video spot se oslanja na apstraktnu formu koja vuče inspiraciju iz muzike dok u isto vrijeme samoj muzici daje vizuelnu podlogu.

Sarajevska etiketa, Podmornica, nakon objavljivanja izvrsnog albuma ambijentalne muzike Daniela Galića (Dreamonaut), najavljuju još nove muzike u nadolazećem periodu.

Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova.

Domaće umjetnike možete podržati kupovinom pjesme na servisu Bandcamp, a album će biti dostupan na svim digitalnim muzičkim prodavnicama.