Share
Hibrid, etc. u suradnji sa Melikom Hadžić predstavlja novi video

Hibrid, etc. u suradnji sa Melikom Hadžić predstavlja novi video

Hibrid, etc. u suradnji sa violinisticom Melikom Hadžić predstavljaju novi live video session snimljen u Sarajevu.

Nakon što su se upoznali prije dvije godine u Holandiji, Hibrid i Melika su surađivali na studijskim materijalu, a tokom ovog mjeseca imali su priliku zajedno nastupati na promociji knjige Zorana T Živkovića, te je na taj način nastala i ideja za snimanje ovog videa, koji je realizovan u produkciji labela Podmornica / Submarine Vibes.

Sa novim videom, Hibrid, etc. nastavljaju raditi na konturama svoga zvuka i oblikovati ga u sada već  prepoznatljivu i neobićnu formu. Nakon objavljivanja singla «Ne Mogu Da Zaspim», trenutno završavaju i novi studijski album. 

Melika Hadžic, rođena u Bosni i Herzegovini, sa pet godina je počela svirati violinu. Sa petnaest godina imala je iza sebe više od stotinu javnih nastupa i primljena je na Muzičku akademiju u Zagrebu. Studije violine je nastavila na Univerzitetu u Bridgeportu (SAD), Muzičkoj akademiji u Beču, Internacionalnoj Menuhin akademiji u Švicarskoj, Kraljevskoj akademiji u Londonu, Univerzitetu u Indiani i Codarts-u u Rotterdamu, gdje je stekla, zvanje magistrice muzike. Senzacionalna je klasična i moderna električna violinistica, koja oduševljava publiku svojim nekonvencionalnim stilom. Za vrijeme boravka u Sarajevu, suradjivala je sa Dinom Merlinom, Sikterom, Basheskijom i Dvadesetoricom. Melika danas živi u Amsterdamu (Holandija).