Share
Hidden Resonance predstavili debitantski singl “Okovi”

Hidden Resonance predstavili debitantski singl “Okovi”

Travnički alternativni rock bend Hidden Resonance objavio je svoju prvu autorsku pjesmu pod nazivom “Okovi“.

Hidden Resonance nastaje početkom 2018. u Travniku (Bosna i Hercegovina). Alen (gitara, vokal), Nerma (vokal), Ajdin (bas gitara) i Arman (bubanj) započeli su ovaj projekat neobavezno, svirajući pjesme bendova System of a Down i Evanescence.

Uvidjevši da hemija među članovima opstaje, ubrzo nastaju i prve autorske pjesme na engleskom jeziku.

“Nakon nekoliko (živih!) nastupa u BiH i predstavljnja naših pjesama, oduševljenje i pozitivni komentari publike presuđuju, pa smo se odlučili isključivo posvetiti vlastitoj muzici. Trenutno se spremamo za nastupe na dva festivala – Rastok Festu i mostarskoj gitarijadi takmičarskog karaktera “Na putu za jug”, te za jednu klupsku svirku u Zenici,” rekli su iz benda.

“Prva objavljena pjesma “Okovi” – inicjalno je napisana i izvođena na engleskom jeziku. No, odlučili smo se eksperimentisati, odmaći od ustaljenih obrazaca, pa smo je preinačili na bosanski jezik. Publici se to mnogo svidjelo. Za kompletnu audio produkciju, master i miks zaslužan je gitarista benda, Alen. Drugu pjesmu, “Zaborav”, za koju imamo zanimljiv koncept videa u planu, uskoro želimo objaviti. Pjesmu “Okovi” su već brojni muzički portali promovisali i zadobila je mnogo pozitivnih recenzija na društvenim mrežama.”

“Zvuk kojem težimo bi se mogao okarkterizirati kao alternativni rock sa primjesama progresivnog rocka i metala, sporadično prožetog orijentalnim šmekom. Čut ćete energične riffove u kojima dominiraju melodične vokalne dionice i gitarske solaže, groovy bas dionice, poduprte intrigantnim ritmovima na bubnju. Lirikom prevladava tematika vječitog rascjepa između objektivne i subjektivne stvarnosti, uspona i padova. Melodija, energija, moć,” dodali su.