Joker-OST

Hildur Guðnadóttir – Jedina žena koja je dobila Oskara za originalnu filmsku muziku

Hildur Guðnadóttir je ispisala istoriju zlatnim slovima tako što je postala prva žena koja je dobila Oskara za originalnu filmsku muziku. Njena muzička kreacija za film “Džoker” oduševila je sve, a na to nije ostala ravnodušna ni američka filmska akademija, koja ju je nagradila prestižnom nagradom.

Islandska kompozitorka Hildur Guðnadóttir, prva je žena koja je samostalno komponovala muziku za navedeni film i za to dobila „Zlatni globus“ i ušla u najuži izbor za Oskara u toj kategoriji. Hildur Guðnadóttir živi veoma miran život u Berlinu, ali već je počela da se šeta crvenim tepisima, pošto je ovog vikenda dobila Oskara za najbolju filmsku muziku.

U filmu „Džoker, violončelo dočarava unutrašnje previranje Artura Fleka, lika kog tumači Hoakin Finiks, dok se pretvara u klovna ubicu.

“Zaljubila sam se u film i napisala sve glavne teme pre nego što su počeli sa snimanjem, tako da su mogli da koriste tu muziku, a ja sam mogla da budem deo svega toga“, navodi Hildur.

Hildurina muzika bila je od neprocenjive važnosti za ključnu scenu u filmu – “Ples u kupatilu”, kada Artur, obučen kao Džoker, počinje da se pretvara u svoj alter ego.

Hildur je svoje poverenje poklonila muzičkom izdavaču Wise Music Creative koji štite njena dela, prenosi Maskom. Tin Drum Music je dugogodišnji sub-publisher Wise Music-a (ex Music Sales) za našu teritoriju.

Total
0
Shares
Previous Article
Nipplepeople

Nipplepeople objavili novi singl - "Tajna"

Next Article
in-from-the-cold-groundhog-day

In From The Cold predstavio spot za pesmu "Groundhog Day"