I Am Morbid predvođen Dave Vincentom i Sandovalom dolazi u Zagreb

I Am Morbid predvođen Dave Vincentom i Sandovalom dolazi u Zagreb

Abyssal Booking i Nasty Events u saradnji s klubom Močvara, vam s izuzetnim zadovoljstvom i još većom srećom predstavljaju još jedno otvaranje vrata pakla uz nevjerovatnu death metal poslasticu!

David Vincent i Pete Sandoval nam 8. avgusta, 2023. godine dolaze odsvirati stvari s prva četiri Morbid Angel albuma, pod zastavom “I Am Morbid”.

Dakle, oni će proći ikonski dio kataloga njihovog bivšeg benda. Tu se ubrajaju albumi “Altars of Madness”, “Blessed are the Sick”, “Covenant” i “Domination”.

Ove godine slave 30. godišnjicu “Covenanta” te povodom iste godišnjice rade turneju po Evropi. “Covenant” je treći album po redu i jedan od najprodavanjijih death metal albuma ikada. S “Covenantom” su zakoračili u mejnstrim, te tako postali prvi death metal bend kojemu se to desilo.

Vincent i Sandoval su takođe svirali na jednom od najboljih grindcore izdanja ikada, a to je Terrorizerov materijal “World Downfall”. Terrorizer se raspao jer je David Vincent regrutovao Sandovala da postane član Morbid Angela, a pokojni Jesse Pintado se nakon raspada pridružio Napalm Deathu te napravio s njima “Harmony Corruption” te nastavio i dalje s njima nizati vrhunske albume.

Nevjerovatno je koliko legendarnih situacija se u tih par godina dogodilo i koliko death metal i grindcore kao žanrovi duguju ovim ljudima. Organizatori događaja navode da im je neopisivo drago što ikone death metala mogu dovesti u goste u Močvaru da upravo ti umjetnici daju taj dašak najljepšeg i najklasičnijeg death metala iz vremena kada su oni bili klinci koji su samo htjeli svirati brzo i žestoko.

Predgrupe će biti Attitudes to Human Extinction (Koprivnica, Death metal), te Embryo (Italija, Metal).

Early bird ulaznice će biti po cijeni od 23 evra u prve dvije sedmice prodaje, te će u pretprodaji biti 27 evra. Na sami dan koncerta ukoliko ostane karata, cijena ulaznice će biti 30evra.

NAPOMENA ORGANIZATORA!!!! Naravno, nastavljamo i dalje s tradicijom, tako da i dalje ekipi koja ima manje od 18 godina dajemo besplatan ulaz na sve naše koncerte. Ostavite tu lovu za užinu koju štedite za kupovinu merča od bendova ili za jedan ekstra sokić na šanku.

Total
0
Shares
Previous Article
Psihomodo pop Deja vu

Psihomodo Pop, Ničim Izazvan i Eho Radar pozivaju na “Nektar Garden Fest”

Next Article
Legendarni Massacre dolazi u prestonicu Hrvatske

Legendarni Massacre dolazi u prestonicu Hrvatske