Share
„I Need A Man“,  još jedan Princeov biser

„I Need A Man“, još jedan Princeov biser

U susret jednom od najznačajnihi reizdanja u ovoj godini kao i muzičkom projektu na kom su zajedno radili The Prince Estate i kompanija Warner Records, predstavljamo još jedan biser iz Princeovog trezora.

Pesma „I Need A Man“ je originalno nastala 1981. godine za potrebe Princeovih projekata Vanity 6, odnosno The Hookers. Krajem osamdesetih Prince je bio fasciniran umetnošću, talentom i glasom Bonny Rate. 1987. godine joj je ponudio četiri pesme od kojih je „I Need A Man“ bila prva.

Stvaranje aranžmana prolazilo je razne faze ali saradnja Princea i Bonnie nikada nije zvanično sprovedena u delo.

Ova verzija pesme snimljena je tokom januara 1987. godine u Vašingtonu, pošto su radovi na stvaranju Princeovog „Paislei Park“ studija i dalje bili u toku. Pesma „I Need A Man“ je potom završila u trezoru, sve do danas.

Reč je o veoma angažovanoj pesmi koja govori o profilu vođe koji je narodu potreban. Njegovim vrlinama i kvalitetima, nasuprot destruktivnom ponašanju koje i danas karakteriše lidere širom sveta.

Raritetni snimci, činiće deo budućeg reizdanja albuma „Sign O´ The Times“. Novo prošireno izdanje albuma biće dostupno od 25. septembra. Pored pesama sa originalno objavljenog albuma iz 1987. godine, koje su prvi put u potpunosti remasterovane, super deluxe izdanje sadrži još 63 do sada nikada objavljene numere.

Ovaj kolekcionarski paket sadržaće i ekskluzivan dvosatni video zapis sa čuvenog novogodišnjeg dobrotvornog koncerta iz 1987. godine, na kom je Prince ugostio legendarnog trubača Milesa Davisa.