Ida-Prester-Šansa

Ida Prester singlom “Šansa” najavila prvi solo album

Nakon 15 godina rada u raznim muzičkim projektima (Lollobrigida, MAiKA, Frau Casio), Ida Prester se najzad odlučila na samostalni put.

Dosta je bilo skrivanja iza raznih imena  i pseudonima, vrijeme je da pokažem što mogu sama. Kud puklo da puklo! Jako se veselim ovom novom početku. U pripremi je album za koji sam napisala svu muziku, tekstove, a i izdaću ga sama, pod svojom etiketom.“

Ida je uvek bila svestrana i zanimali su je različiti muzički pravci, stoga je i postavila različite muzičke projekte, koji komuniciraju sa različitom publikom.  Ali muzika koju sada sluša, kako kaže, je nežnija, suptilnija, što se odrazilo i na muziku koju stvara. Duhoviti tekstovi su i dalje jedan od njenih aduta, a svaki tekst priča svoju neobičnu priču.

Prvi singl se zove ”Šansa”, za koju je aranžman i produkciju uradio Voja Aralica. Govori o jednoj fantaziji, neostvarenom potencijalu velike strasti, o uspomenama koje se nisu dogodile.

Pesmu ”Šansa” prati i neobičan, šareni spot snimljen u sportskoj dvorani. Angažovano je  25 plesača i Ida se prvi put okušala u baletskim pokretima. ”Vrlo minimalno, htjela sam više, ali su mi nakon prve probe rekli da samo sjednem na krevet, oni će sve” – kaže Ida kroz smeh.

Ida Prester je za svoj prvi spot okupila žensku ekipu. Rediteljka spota je Maja Uzelac, scenaristkinja Ana Rodić, a koreografiju je radila Dunja Jocić, naša nagrađivana koreografkinja s amsterdamskom adresom.

Kada uporedi nove pesme sa Lollobrigidom, Ida kaže: ”Lollobrigida je prvenstveno punk band, izrazito brzog ritma. Nakon sat vremena nastupa Lolle, oznojite se kao nakon tri sata kardio treninga u teretani. Uz Lollobrigidu skačete, a uz Idu ćete lagano plesati.” 

 

Total
0
Shares
Previous Article
Autogeni-trening-Kasper

Autogeni trening predstavio spot za pjesmu “Kasper”

Next Article
daisy-dives-summer-haze

daisy dives objavila debi EP – ''summer haze''