Share
Igi Pop počinje evropsku turneju

Igi Pop počinje evropsku turneju

Igipop

Američki muzički veteran Igi Pop evropsku promotivnu turneju novog albuma “Post Pop Depression” počinje večeras u Parizu nastupom na TV “Kanalu +” koji će snimak njegovog nastupa emitovati tek 1. juna.

Posle tog nastupa nazvanog “The Last Nightclubbing in Paris”, muzičar koji je 21. aprila napunio 69 godina, nastaviće turneju u Švedskoj, Danskoj, Nemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji posle čega se 15. maja vraća u Pariz.

Igi Pop će izvesti pesme s novog albuma, izdatog u martu, i hitove sa starijih albuma “Nightclubbing”, “China Girl”, “Lust for Life” i “The Passenger”, koje je snimio u saradnji sa svojim prijateljem i kolegom Dejvidom Bouvijem koji je umro 10. januara.

Bivši frontmen rok-grupe “Studžiz” glavni je lik u dokumentarnom filmu “Gimme Danger” reditelja Džima Džarmuša koji će polovinom maja biti prikazan na ovogodišnjem 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Igi Pop ima ograničen komercijalni uspeh, a smatra se jednim od najvažnijih inovatora pank roka i sličnih muzičkih pravaca. Ponekad ga nazivaju “kumom panka”, a važi za jednog od najdinamičnijih rok izvođača na sceni.

Taj muzičar je dva puta nastupao u Beogradu – 1991. i 2008. godine.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1m8TmlS20ZA&w=505&h=289]

rs.n1info.com