Irena Žilić

Impulse Festival: Irena Žilić 16.11. na botelu Marina u Rijeci

Impulse Festival vam predstavlja Koncert Irene Žilić (Zagreb), ponedjeljak, 16. 11. 2020. @botel Marina

Ulaznice: 40/60 kn. Prodajna mjesta: Dallas Music shop Rijeka, sustav Entrio. Napomena: u prodaji je samo stotinu ulaznica

U sklopu sedmog izdanja Impulse Festivala u goste nam dolazi zagrebačka kantautorica Irena Žilić. Žilić kontinuirano raste u popularnosti, potvrđujući svoju kvalitetu i na međunarodnoj sceni. Njezina glazba ispunjena je nostalgičnom teksturom, obojanom romantikom i snovima, gdje uspješno balansira između mekog akustičnog popa, indie folka i melankoličnog intenziteta bluesa ekspresivnim, čistim vokalom. Na palubi botela Marina Irena će nam predstaviti najnoviji uradak EP “Small Hours”.

Ograničen broj od stotinu ulaznica već je u prodaji po cijeni od 40 kuna, a prodajna mjesta su Dallas Music shop Rijeka i sustav Entrio.

Žilić u glazbene vode ulazi stidljivo, samoinicijativno objavljujući prve snimke za EP-a “Days of Innocence” krajem 2012. Njezina glazbena geneza poslužila je isključivo kao način proboja iz kalupa, kao sredstvo koje potiče samopouzdanje i veću povezanost s glazbom. Krajem 2014. objavljuje “Travelling”, svoj debitantski LP album. Album je vrlo dobro prihvaćen i proglašen četvrtim najvažnijim hrvatskim albumom u posljednjih 30 godina od strane hrvatskog izdanja časopisa Rolling Stone.

Drugim albumom, pod imenom “Haze” (2017.) Žilić definitivno potvrđuje svoj umjetnički talent. Ova zbirka pjesama prožeta je maglovitim tamnim sjenama koje rastvara Irenin sneni melankolični vokal. Izuzetno intiman i emotivan drugi album predstavljen je u najavi singlovima “The Moon”, “X” i “Omega”. Odmah nakon objave uslijedile su dvije godine ispunjenje turnejama i suradnjom s Morcheebom (prateći vokal) s kojom nastupa u Shepard’s Bushu u Londonu i Auditorium Parco della Musica u Rimu. Suradnju postiže i sa zagrebačkim graveyard pop duom Side Project na pjesmi “Would You”, kao i soul rock americanom The Strange, za pjesmu “Dead End Shore”. Istodobno biva nominirana za Porin u kategoriji najbolji alternativni/klupski album te dobiva nagradu za kantautora godine na Hrvatskom radiju.

“EWO” i “Defeats” dva su singla koja su najavila njen zadnji EP “Small Hours” s čime Irena  potvrđuje promjenu zvuka. Favorizirajući snažne synth melodije i ritmove bubnjeva, Žilić stvara svježu glazbu koja odražava njenu iskrenost i emotivnost prožetu sanjivim i emotivnim vokalnim nastupima.

Kupljene ulaznice za prvotni datum koncerta (proljeće 2020.) vrijede i za novi termin, dok svi ostali svoje ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti u riječkom Dallas Music shopu te na svim fizičkim mjestima sustava Entrio kao i online na Entriovu webu. U prodaji je samo stotinu ulaznica.

Facebook event: www.facebook.com/events/3234391713453309/

  • Sedmo izdanje Impulse Festivala održava se od 13. do 19. studenog 2020.

Impulse je riječki klupski festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe. Događanja koja se odvijaju tijekom festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica priče, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba.

Pratite nas na Facebooku i Instagramu – uskoro najavljujemo nove goste.

Više na:

Impulse Festival | Distune Promotion | SKC Sveučilišta u Rijeci
www.facebook.com/ImpulsefestivalRi/

www.instagram.com/impulse_festival/

distune.org/

www.facebook.com/Distune/

www.skc.uniri.hr/

www.facebook.com/skc.rijeka/

Foto: Sanja Tušek

Total
7
Shares
Previous Article

OK DJ SET – odličan spoj regionalne elektronske scene na Tjentištu 

Next Article

Mary May predstavila novi singl i spot – “The Land Of The Free”