Share
Indonežanski pijanista Dwiki Dharmawan na XX3. Jazz Festu Sarajevo

Indonežanski pijanista Dwiki Dharmawan na XX3. Jazz Festu Sarajevo

Od 7. do 10. novembra Jazz Fest Sarajevo će predstaviti dio bogatstva i raznolikosti međunarodne muzičke scene a 9. novembra na festivalu će u Domu policije nastupiti pijanista Dwiki Dharmawan sa svojim međunarodnim ansamblom.

Ovaj indonežanski umjetnik predstavit će vlastitu uzbudljivu i energičnu muziku zajedno sa italijanskim vokalistom Borisom Savoldellijem, jordanskim oudistom i gitaristom Kamalom Musallamom i izraelsko-britanskim bubnjarem i perkusionistom Asafom Sirkisom.

Dharmawan je objavio šest albuma za svoju aktuelnu njujoršku izdavačku kuću MoonJune Records koju vodi Bosanac rođen u Jajcu Leonardo Pavković koji je pokrenuo ovu etiketu koja je usko sarađivala i sa najvažnijim muzičarima našeg vremena kakvi su Allan Holdsworth, Tony Levin, John McLaughlin, Scott Henderson i mnogi drugi.

Posljednji Dharmawanov album Rumah Batu ocjenjivan je sa pet zvjezdica u različitim medijima. U protekle tri decenije karijere, nastupao je u više od 70 zemalja promovirajući vlastitu i muziku svoje zemlje.

Koncert u Sarajevu se organizira u saradnji sa izdavačkom kućom MuneJune Records i Ambasadom Indonezije, a ulaznice za koncert Dwiki Dharmawan World Peace Banda važe i za koncert Jessica Lauren Naga Five feat. Tamar Osborn, a mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, te u sistemu kupikartu.ba – online i na prodajnim mjestima širom BiH.