Share
Insolate i Sara Renar zajedno u studiju

Insolate i Sara Renar zajedno u studiju

Na Instagram feedu nedavno je osvanula zanimljiva objava na profilu cijenjene i prepoznatljive DJice i producentice, Insolate. Naime, sa svijetom je podijelila fotografiju iz studija, na kojoj su ona i zagrebačka glazbenica Sara Renar, uz kratki opis: “Dijeliti studio s ovom damom je pravo zadovoljstvo. U nastanku je nova glazba nastala sa Sarom Renar”.

Objava nas je zaintrigirala, jer s jedne strane imamo regionalnu electro-majstoricu, a s druge perspektivnu regionalnu indie-pop glazbenicu, pa smo se potrudili saznati o čemu je riječ. A najbolje odgovore mogu nam ponuditi upravo glavne akterice čitave priče – Sunčica (Insolate) i Sara, prenosi Mixmag Adria.

“Saru sam prvi puta uživo poslušala na UFO Festu u Osijeku, gdje smo obje nastupale. Tu mi se rodila prva ideja da je nekako uključim u ono što radim, jer se obje bavimo nekonvecionalnim i apstraktnim pristupom glazbi” otkriva Insolate i nastavlja: “Nakon toga sam počela raditi na svom prvom albumu, koji izlazi krajem godine, i poželjela sam na dvije, vrlo apstraktne pjesme uključiti i ženski vokal. Preko zajedničkog prijatelja sam došla u kontakt sa Sarom, opisala joj što sam imala na umu i tako je krenula suradnja”.

Kako to obično i biva, prva razmjena glazbe dogodila se slanjem traka, na koje je Sara dodavala svoje vokale, da bi nakon toga uslijedio i rad u studiju! “Odmah smo shvatile kako će ovo prerasti u više od samo suradnje na dvije pjesme za album i rodila se predivna suradnja i sati i sati materijala na kojima trenutno radimo”, zaključuje Insolate.

Svoj dio priče i dojmova otkrila je i Sara Renar: “Mene je odmah zaintrigiralo što je riječ o žanru u kojem nemam nikakvog iskustva kao muzičar, tek nešto malo kao publika. Odmah smo ‘kliknule’ – isprva virtualno slanjem traka, a kad sam konačno došla ‘jammat’ u njen studio u Osijeku znale smo da smo na tragu nečeg uzbudljivog i lijepog. Ne možemo vam još sve otkriti o tom projektu da ne kvarimo iznenađenje!”