Share
Intervju: Bojan Slačala (Stuttgart Online) – “Koja iz Discipline mi je svojim stvaralaštvom objasnio mnogo o mom životu”

Intervju: Bojan Slačala (Stuttgart Online) – “Koja iz Discipline mi je svojim stvaralaštvom objasnio mnogo o mom životu”

Sutra u banjalučki kafe bar Žiža dolaze prvaci beogradske garaže, grupa Stuttgart Online.

Inače, grupa postoji od 2006. godine, izdali su 3 albuma: Radost svakom domaćinstvu, Prava stvar i Štutgart na vezi. Njihovi singlovi i spotovi zauzimali su prva mesta svih relevantnih domaćih i regionalnih top lista. Trojac u sastavu Bojan Slačala, Marko Barišić i Demir Ahmetović premijerno će nastupiti u Banjaluci u proširenom sastavu sa 2 bas gitare i bubnjevima.

Kako su izgledali Vaši počeci bavljenja muzikom? To jest, koliko se mijenjao Vaš pristup muzici i na koji način?

– Bilo je žuljeva kao i na svakom početku. Od violine, preko gitare do basa. Od hevi metala preko alternative, domaće i strane do hip hopa i repa. Pa te onda sastave rejveri i slične tehnoze (na kratko) da bi te već sledećeg trenutka ponovo udarila garažna rokenrol furka. Iz ove perspektive gledano, tek sad vidim koja je čovek životinja i šta sve može da proguta   Trenutno varim neki domaći i strani trep i nije loše, moram da priznam…

Koji su Vas izvođači najviše inspirisali na početku karijere?

– Bilo je raznih influensera  Između ostalih ja sam u tinejdžerskom periodu mnogo voleo Steve Harrisa iz Maidena. Posle mi je Koja iz Discipline svojim stvaralaštvom objasnio mnogo o mom životu. Zbog takvih autora sam zavoleo taj instrument i dan danas ih rado slušam.

Da li možete da izdvojite neki nastup koji Vam je ostao u sećanju kao najzanimljiviji ili najuspješniji?

– Takvih nastupa ima mnogo, ali navešću jedan veoma drag, a to je koncert u Domu omladine Beograda gde smo nastupali sa legendarnim The Gories. Uf što je bilo ludo veče. Kraljevi detroitske garaže i mi sa njima na jednom mestu. Veče za pamćenje.

Kako bi ste opisali današnju alternativnu scenu u Srbiji, a i u regiji uopšte?

– Drži se ekipa. Stalno se nešto novo dešava, novi bendovi nastaju ali i nestaju…drugo je vreme koje nosi sasvim drugačije zakonitosti i čini mi se da trep fazon sve više uzima maha među omladinom, tako da što je bilo sviranja, bilo je

Mislite li da internet danas daje šansu izvođačima koju inače ne bi imali?

– Svi zaslužuju šansu ali je svi sigurno neće iskoristiti. Tako da je sve to kul, bilo da mislite da je to dobro ili da je to loše. Svi zaslužuju šansu.

Koju knjigu/film biste preporučili?

– Narcos, legendarna Netflixova serija, i trenutno aktuelna 4. sezona

Da li je možda neki novi album u pripremi?

– O da, i to trenutno 2 nove pesme sa budućeg 4.albuma koji je u nastajanju. Biće iznenađenja, biće ludo, samo nas pratite preko društvenih medija.

Šta publika može očekivati od vašeg nastupa 14.12. u kafe baru Žiža u Banjaluci?

– Budući da će to biti jedan intimni nastup, tako ćemo se i postaviti – da svima bude kao kod kuće. Dakle, udobna buka Stuttgart Online

Gdje Vas još možemo vidjeti u narednom periodu?

– Širom regije, pratite nas i bićete obavešteni na vreme…

Ko vam je najveća podrška i koji su vaši planovi za budućnost?

– Hvala porodici i divnim prijateljima kojima smo okruženi što daju smisao svemu što radimo. Odmah bude lakše kad je takva situacija pa jednostavnije nastaviš da gaziš dalje, ka novim albumima, koncertima i svemu što ide uz to. Dakle klasika, ali treba istrajati

I za kraj, šta bi ste poručili našim čitaocima?

– Da poslušaju novi singl Štutgarta, Ako se ikada zapitaš! Živeli, volimo vas!

Razgovarao: Aljoša Kremenović