boris bakalov ničim izazvan

Intervju: Boris Bakalov (Ničim izazvan) – “U pripremi je naš treći studijski album”

Boris Bakalov, pjevač i jedan od osnivača grupe Ničim izazvan razgovarao je za naš portal povodom nastupa na festivalu Dani piva i muzike u Banjaluci.

Kako su izgledali Vaši počeci bavljenja muzikom?

Oduvek sam voleo muziku, otkad znam za sebe sam imao u kući gitaru i oduvek sam voleo da je sviruckam iako je nikada zapravo nisam savladao. Bavljenje muzikom na ovaj način je samo klinačka ljubav prema muzici podignuta na viši nivo.

Koliko Vam je bilo  teško da objavite prvi album?

Ni najmanje. Kada nešto toliko žarko želite ništa nije teško. U tom trenutku je to bila neverovatna činjenica da ćemo imati svoj sopstveni album u rukama. Mada, ruku na srce, isti je osećaj bio I sa drugim a mislim da će isti osećaj  biti I sa svim ostalim albumima koji predstoje. Uvek postoje problem, ali mi sa problemima nikada nismo imali problema.

Mislite li da internet danas daje šansu izvodačima koju inače ne bi imali?

Apsolutno. Medijska noć za muzičare je nikad mračnija I internet je jedini prostor gde oni mogu neometano da dođu do svoje publike. To takođe stvara mogućnost za gomilu nečega što ne bi trebalo da dolazi ni do koga ali ostanimo fokusirani na kvalitetniju stranu interneta.

Kako biste opisali alternativnu scenu u Srbiji a i regiji uopšte?

Veoma je snažna I kvalitetna čini mi se. Jedna od omiljenih stvari koje volim da radim je da tražim neafirmisane, skrivene izvođače i da čujem šta imaju da kažu. Imam utisak da je većini njih najveći problem nedostatak entuzijazma da izađu iz tih skrivenih okvira. Šteta, s obzirom na kvalitet koji je vrlo često neuporedivo veći od onoga što nam se servira u mejnstrim medijima.

Da li bi ste izdvojiti neki mladi sastav iz Srbije ili regiona na koga treba obratiti Pažnju?

Imao sam tu čast I zadovoljstvo da budem jedan od voditelja emisije Bunt Rok Festival I tamo sam video koliko zapravo ima mladih izvodjača koji bi želeli da se bave muzikom. Pobednik je bio vrlo zanimljivi izvođač Sergio Lounge ali stvarno bi trebalo obratiti pažnju na sve koji su učestvovali u tom takmičenju.

Kako uskladujete privatni život i nastupe?

Kada bih muziku smatrao poslom onda bi ovo pitanje bilo na mestu. U mom slučaju muzika je deo I privatnog I javnog života I to se usklađuje samo od sebe, bez nekog preteranog napora.

Koga volite da slušate, ili koga posebno cijenite od izvođača?

Muziku slušam uglavnom u automobilu. Ovih dana mi se vrti novi album Arctic Monkeysa I dva albuma Jonathana Jeremiaha a lista onih koje cenim je preduga….

Možemo li uskoro očekivati neki novi studijski materijal?

U pripremi je naš treći studijski album. Lagano ga singlovima predstavljamo publici a na jesen će ugledati svetlost dana kompletno izdanje.

Šta publika može očekivati 02.07.  na ‘Banjalučkim danima piva i muzike’?

Nismo dugo bili u Banja Luci tako da na bini očekujemo veliki naboj pozitivne energije koju ćemo pokušati da prenesemo na ljude koji budu ispred nas.

Gdje Vas sve još u narednom periodu možemo gledati?

Leto je tek pred nama I još uvek se kuvaju novi datumi. Jedan datum koji bih želeo da izdvojim je prvi Heart Rock Festival u našem rodnom Vrbasu 11. Avgusta. Nastupamo uz Partibrejkerse, Orthodox celtse I Iskaz. To je festival koji bi trebalo posetiti ovog leta,definitivno.

I za kraj, šta bi ste poručili našim čitaocima?

Ne menjajte portal, na pravom ste mestu! 🙂

Puno Vam hvala na izdvojenom vremenu.

Razgovarao: Aljoša Kremenović    Foto: Facebook Ničim izazvan

Total
0
Shares
Previous Article
Tabor Film Festival MART

Tabor Film Festival predstavio filmove u međunarodnoj konkurenciji i pobjednika natječaja za bendove

Next Article
demofest

Objavljen sadržaj dnevnog programa 11. Demofesta