Stray-Dogg

Intervju | Dušan Strajnić (Stray Dogg): “Pomozimo požare u Australiji”

Beogradski bend Stray Dogg će u četvrtak, 9.1. održati koncert u zagrebačkom klubu Sax. Tom prilikom pridružit će im se POMA, novi projekt Maje Posavec.

Stray Dogg se vraća u Sax, ali ovaj put s cijelim bendom! Malo manje od tri godine nakon posljednjeg nastupa u ovom klubu, Dukat Strajnić će predstaviti pjesme s posljednjeg albuma, ali i odsvirati svoje najveće hitove itekako poznate zagrebačkoj publici.

Ulaznice će se moći kupiti na ulazu u klub od 20h. Koncert počinje u 20:30.

Kako su izgledali vaši počeci bavljenja muzikom?

Dušan: Svirao sam gitaru u svojoj velikoj sobi u potkrovlju gde nije bilo grejanja, i morao sam da budem jako tih jer je do mene bila soba moje sestre koja je spavala noću kada bih ja najviše svirao. Dobra stvar je bila što sam imao binu u sobi, koju sam sam napravio i na kojoj mi je stajao dušek na kom sam spavao.

Kako je Stray Dogg nastao, otkud je došla inspiracija za ime benda?

Dušan: Izvedenica iz prezimena Strajnić. Dogg smo dodali, jer eto bluzerski je nekako.

Koji su bendovi najviše uticali na vas? Kako bi opisali muziku koju stvarate, šta mislite koji žanrovi je najbolje opisuju?

Dušan: Neil Young, Elliott Smith, Jeff Buckley, Elvis, Pearl Jam, Oasis. A žanrovski, to mi je jedno od težih pitanja, pa bih ga ostavio onima koji žanrovima bolje barataju. Ali sam siguran da nije Americana.

Kako biste opisali alternativnu scenu u Srbiji, a i u regionu uopšte?

Dušan: Super je, razni bendovi raznih odrednica, dobri ljudi, neki ne toliko, zatvaraju se mesta za svirke, ali i otvaraju nova, sve je kao i uvek što je bilo, alternativno.

Da li bi ste možda izdvojili nekog od mladih kolega?

Dušan: Oliveru Popović, Igralom, Savanu i Coucou Abel, što se tiče Srbije.

Stray-Dogg

Krajem 2018. godine, objavili ste četvrti studijski album “Look At The Moon”. Ko je sve radio na njemu i koliko ste zadovoljni postignutim? 

Dušan: Producirao ga je Boris Mladenović, a sniman je i podržan od strane studija DigimedijaSvirali smo ga mi, Stray Dogg uz pomoć gostiju, Pavle Popov, Fedja Franklin, Milić Tegeltija, Marko Ajković, Boško Mijušković itd. Kritike su odlične, i mi i dalje sviramo i promovišemo ga.

Početkom prošle godine “Look At The Moon” se našao na listi 18. nominovanih albuma u trci za najbolji Evropski album 2018. godine koju dodjeljuje IMPALA, najveća evropska asocijacija nezavisnih izdavača. Da li nam možete reći više o tome?

Dušan: Za nas je to takodje bilo veliko iznenadjenje, i toliko i znamo, da smo nominovani. Ljudi su došli u Beograd i doneli nam plaketu iz Belgije, uručili su nam tu nominaciju. Nažalost, nismo pobedili.

Šta publika može očekvati od vašeg nastupa u zagrebačkom klubu SAX 09.01.?

Dušan: Rokenrol!

Nakon SAX-a, 10.01. ste u Rijeci. Gdje vas još možemo vidjeti?

Dušan: Tu smo i u Ljubljani, a za kasnije ćemo videti!

Šta biste poručili čitaocima za kraj ovog razgovora?

Dušan: Pomozimo požare u Australiji.

Razgovarao: Aljoša Kremenović

Total
5
Shares
Previous Article
5-minuta-slave-objavili-novu-pesmu-i-spot-anti-eko

5 minuta slave objavili novu pesmu i spot "Anti-eko"

Next Article
Počelo glasanje za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu “Rock&Off”

Objavljene nominacije za drugu Rock&Off nagradu