OVERFLOW

Intervju | Goran Živković Žika (Overflow): “Znojiti se zajedno s publikom je nama najveća radost i jedva čekamo da krenemo s koncertima”

Koprivničko-varaždinski Overflow, nedavno je najavio svoj come back nakon 6 godina stanke i predstavio četiri nova singla ‘From My Lips‘Dim i ‘Words’ (kojima najavljuju svoj novi album), a na AntiValentinovo #5 dolaze živahniji nego ikad, poručuje frontmen benda Goran Živković Žika.

Krajem prošle godine vratili ste se na regionalnu muzičku scenu trilogijom pjesama/spotova „Words“, „Dim“, „From My Lips“ premijerno puštenih istog dana. Nakon toga, 7.12. ste istu večer odsvirali tri koncerta u tri različita grada. Kako je došlo do takvih ideja?

– Pozdrav Trećem svijetu, veliki zagrljaj i pusa od Overflow. Nije nas bilo neko vrijeme u javnosti pa smo željeli ostaviti malo dublji utisak. Isto tako, izazovi su nam uvijek bili dragi i bili smo im skloni pa je i to dio cijele priče. Danas albumi u glazbi imaju sve manje značenje, a naglasak je na singlovima pa nam je važno cijelo vrijeme komunicirati s publikom novim pjesmama, zato je već i četvrti singl vani od prošlog tjedna.

Nedavno ste predstavili novi singl i spot „I Know You“. Šta nam možete reći o njemu?

– Pjesma „I Know You“ je usmjerena na nešto vrlo osobno, ali nešto što je s druge strane potpuno univerzalno. Svatko od nas nosi u sebi jedan unutrašnji dijalog o kojem puno ovisi. Naše ponašanje, odnos prema drugima, koliko ćemo biti spremni saslušati drugog, kako ćemo se ponašati u sukobima, kako ćemo i hoćemo li pomagati drugim ljudima. Taj unutrašnji dijalog koji vodimo sami sa sobom često je grub i strog, često želimo od sebe puno više nego možemo, a to stvara frustracije zbog kojih često nastradaju ljudi kojima smo okruženi. U ovoj pjesmi problematiziramo baš taj unutrašnji dijalog, a preko njega i osobnu odgovornost. Svatko od nas odgovoran je prije svega prema sebi i svom unutrašnjem miru. Jesmo li spremni biti dobri prema sebi? To je osnovno pitanje koje si svi trebamo postaviti. Dojma sam da bi svijet bio puno ljepše mjesto kad bi svatko prema sebi bio dobar.

Kada će se navedeni singlovi naći na novom izdanju?

– Ovo je sad najčešće, a vjerojatno i najbolje pitanje. Ne želimo si davati rokove. Još uvijek ne znamo kako će se album zvati, koje će pjesme biti na njemu, koliko će ih biti. I dalje ga gradimo, imamo 21 gotovu pjesmu, ali neke još nastaju. Vjerujemo da će biti u drugoj polovici ove godine, a sigurni smo da ga nećemo izbaciti dok ne budemo jako jako zadovoljni. Produciramo ga sami s naglaskom na basistu Konrada čije ideje u produkciji su noseće, a uz koproducentsku pomoć Edija Cukerića kod koga smo u Puli i snimili material s kojim se trenutno bavimo.

U subotu 15.02. nastupate na petom izdanju dvodnevnog festivala AntiValentinovo u Zagrebu. Možete li nam reći šta spremate za publiku?

– Spremamo ono što i uvijek nudimo. Svatko od nas dat će sve od sebe da svi koji će nas gledati uživaju u najboljoj mogućoj verziji Overflowa koja trenutno postoji. Naš teren su uvijek bile pozornice i koncert je prostor u kojem Overflow živi punim plućima. Znojiti se zajedno s publikom je nama najveća radost i jedva čekamo da krenemo s koncertima.

Nakon AntiValentinova #5, gdje vas se još može vidjeti uživo?

– Ove veljače imamo tri svirke, prva je već u petak 14.2. u Novom Marofu, 15.2. je AntiValnetinovo u Zagrebu, a idući vikend, 22.2. smo u Splitu. Imamo još planova za ovu godinu pa tako smo na Ferragostu ovog ljeta, ali i na još nekim pozornicama o kojima još ne smijem zboriti.

…………………………………

Cijene ulaznica do koncerata:

dnevna 80 kn | dvodnevna 120 kn
dvodnevna ulaznica za dvoje | 180 kn

Službena prodajna mjesta:
– Dirty Old Shop | Tratinska 18
– Rockmark | Berislavićeva 13
– Dallas Music Shop | Splitska 2A, Rijeka
eventim.hr

Razgovarao: Aljoša Kremenović

Total
5
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article
J.R.-August-MindHeart

"MindHeart", novi spot J.R. Augusta uoči koncerta u HGZ-u 15.2.

Next Article
LP-Duo-album-Duality

LP Duo - koncertna promocija albuma ''Duality'' u Narodnom pozorištu u Beogradu