Share
Intervju – Mile Kekin

Intervju – Mile Kekin

Mile Kekin, tekstopisac i frontmen zagrebačkog benda Hladno Pivo, napisao je mnogo pjesama, a fanovi će ove godine imati priliku čuti novih deset. Na pjesmama koje će se naći na njegovom solo albumu Mile već vrijedno radi u studiju u Novom Mestu, a u svemu ima podršku kolega iz Hladnog piva.

“Razlog izleta je što sam htio raditi s novim ljudima, istraživati nove žanrove, skupiti nove ideje, napraviti nešto svoje a ne bendovsko. Mislim da je to prirodno i potrebno svima onima koji se bave nekim kreativnim zanimanjem”, rekao je Mile.

Prva pjesma koju predstavlja i za koju je već objavio teaser je autobiografska, a govori o njegovom prvom automobilu “Reno 4”. U razgovoru za Klix.ba Mile kaže kako je prvi automobil koji je samo tvoj i ničiji prijelomni trenutak u životu, jer ti se otvaraju prostranstva koja ne pokriva gradski prijevoz.

“To je simbol prave slobode. S njim sam prvi put izgubio vozačku, u njega se zabila nova novcata Mazda i slupala se skroz, a ja sam prošao bez ogrebotine. Taj automobil je bio neobična verzija Renoa koja je bila pola metra duža pa sam unutra radio i tulume studentske. Sjećam se da su me zaustavili u Njemačkoj na autoputu jer sam bio prespor što nisam skužio jer mi brzinomjer nije radio”, rekao je Mile.

Na svom Facebook fan pageu Mile je napisao kako se vjerovatno počeo baviti muzikom zbog “samoće uzrokovane prečestim selidbama”.

“Muzika me spasila od samoće na brdu koje isto spominjem u pjesmi. U teškim trenucima mi je pomogla više od svega pa sam sretan da se njome mogu baviti non stop”, rekao je.

Mile ima i podršku kolega iz benda koji će na Facebooku objaviti njegov prvi singl.

“To mi naravno puno znači jer sam u solo izdanju puno sitnija riba”, priznao je Mile.

Solo album planira završiti do 11 mjeseca ove godine, a sljedeću godinu obilježit će velika turneja povodom trideset godina Hladnog piva.

Web premijeru pjesme “Reno 4” možete poslušati na portalu Klix.ba u četvrtak, 4. maja, od 19 sati.

klix.ba

Leave a Comment