Share
Intervju: Nikol Ćaćić (NLV) – “Ovo nam je posljednji koncert”

Intervju: Nikol Ćaćić (NLV) – “Ovo nam je posljednji koncert”

Pulski sastav NLV nastupiće na 37. izdanju najvećeg studentskog festivala koje će se održati 10. 11. na FER-u. 

Pored NLV, izvođači koji nastupaju ove godine na Brucošijadi FER-a su Vesna Pisarović, Krešo Bengalka, Six Pack, J.R. August, Pero Defformero, Petar Dundov, Antenat, Belfast Food, Sfumato i brojni drugi!

Brucošijada FER-a je najveći studentski događaj koji je odavno prerastao okvire obične brucošijade, a 10. 11. nas očekuje novo izdanje ovog pravog mini festivala.

NLV je bend koji dolazi iz Pule, a originalnu postavu čine Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić.  S vremenom trojka prerasta u petorku, budući da su im se pridružili Roni Nikolić na bas gitari i Silvio Bočić za bubnjevima. U posljednjih nekoliko mjeseci svoju su glazbu predstavili na čitavom nizu regionalnih festivalskih pozornica, što je uključivalo nastupe na SuperUhu u Primoštenu, Hoomstocku u Humu na Sutli te Velvest festivalu na Krku.

Koja je to muzička priča i ideja benda NLV?

– Krenuli smo vrlo mladi zajedno svirati pa smo zajedno prošli kroz najteže i najljepše trenutke u procesu razvijanja projekta NLV. Jednako smo se razvijali i kao glazbene individue. Luka, Vedran i ja smo generalno vrlo različite osobe i glazbeni ukusi nam se poprilično razlikuju, ali dodirnih točaka je uvijek bilo. To je jedan od razloga zbog kojih smo se našli i zajedno kreirali mali NLV svijet.

Kako su izgledali Vaši počeci bavljenja muzikom? To jest, koliko se mijenjao Vaš pristup muzici i na koji način?

– Od malena smo svi bili u glazbi. Roni, Luka, Vedran i ja smo svirali zajedno i puno prije nego što smo formirali NLV. Mogla bih reći da smo se svi uozbiljili oko glazbe kad smo punom parom krenuli raditi na albumu „NLV“. Dok smo svirali kao trio smo već počeli uočavati kako funkcionira glazbeni svijet u Hrvatskoj i ozbiljno smo zagrizli. Nakon toga krenula je ludnica. Kada shvatiš glazbenu industriju imaš priliku uočiti i kako cirkulira novac i koja je formula za brzi uspjeh. Neki se uhvate za tu struju, a neki ne. Mi smo uspjeli održati svoj izričaj u toj galami.

Album prvijenac objavili ste krajem 2016. godine, a od izlaska do danas album je pokupio samo riječi hvale od strane publike i kritike. Da li je u planu novo izdanje?

– Krenuli smo raditi na novim materijalima, ali smo zbog osobnih razloga stali. Za sada ne planiramo izdavati ništa novo sigurno na duže vrijeme.

Kako bi ste opisali današnju alternativnu scenu u Hrvatskoj, a i u regiji uopšte?

– Scena je vrlo bogata. U posljednjih nekoliko godina dogodio se „bum“ koji je odjedanput zatrpao preostale klubove u regiji. Osobno mogu samo izraziti ponos koji osjećam kada govorim o domaćoj glazbenoj sceni.

Da li bi ste izdvojiti neki mladi bend ili kantautora iz regiona na koga možda treba obratiti pažnju?

– U joj teško pitanje :D. Svima bi dobro došlo malo više pažnje, potpore i medijskog prostora. Ja nekako baš jako volim Denisa Kataneca! Njemu bi super došlo malo više priznanja 😀

Mislite li da internet danas daje šansu izvođačima koju inače ne bi imali?

– Svakako omogućava izvođačima da se svoj rad stave na platforme koje su dostupne puno većem broju slušatelja koji bi mogli biti zainteresirani. Ranije je bio problem što tvoj rad ne bi došao do velikog broja ljudi ukoliko nemaš nikoga tko te gura i promovira. Danas možeš pokazati svoj rad, ali je i dalje potrebna nečija ruka koja će te voditi i dovesti te do većeg broja ljudi.

Koji izvođači Vas najviše inspirišu? Imate li uzora među tekstopiscima?

– Mislim da nas troje nemamo baš zajedničkih inspiracija haha, što je na kraju i dobro jer smo uspjeli naša tri različita svijeta pretočiti u jedan potpuno nov svijet.

Šta publika može očekivati od nastupa grupe NLV na ovogodišnjoj Brucošijadi FER-a?

– Ovog puta nastupat ćemo zajedno s našim bek vokalisticama Nevom Baričić i Vlatkom Mifkom, tako da će nas sedmero biti na stageu. Svirat ćemo „NLV“ album, neke neobjavljene pjesme  i neke pjesme s prvog EP-a

Gdje Vas još možemo gledati u narednom periodu?

– Ovo nam je posljednji koncert. Odlučili smo se na dužu pauzu zbog raznih razloga. Tako da tko god nas ima želju vidjeti uživo trebao bi doći na Brucošijadu FER-a 😉

I za kraj, šta bi ste poručili našim čitaocima?

– Slušajte glazbu i podržavajte glazbenike jer im je to potrebno 😊

Puno Vam hvala na izdvojenom vremenu.

Razgovarao: Aljoša Kremenović    Foto: M3 Photography